banner2
banner34

Sucuoğlu: Görevi cumhurbaşkanına geri vereceğim

Sucuoğlu: Görevi cumhurbaşkanına geri vereceğim
banner45
banner46

Ulusal Birlik Partisi Merkez Yönetim Kurulu bugün üç buçuk saat süren bir toplantı yaparak, UBP Genel Başkanı, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı’na iade etmesi kararını üretti.

UBP MYK ayrıca kurulacak yeni hükümetin oluşumu için parti genel başkanı Sucuoğlu’na görev verilmesi tavsiye kararını da üretti.

Toplantının sona ermesinin ardından UBP Genel Başkanı, Başbakan Faiz Sucuoğlu ve UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu basına açıklama yaptı.

Sucuoğlu, üç buçuk saat süren MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığında giderek görevi iade edeceğini söyledi.

MYK toplantısında genel konuları görüştüklerini, görüş aldıklarını, sıkıntıları paylaştıklarını, seviyeli bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren Sucuoğlu, yarın da Parti Meclisi’nin toplanacağını belirtti.

Sucuoğlu, parti başkanlığından ayrılmasını talep eden vekiller olduğuna yönelik soruları yanıtlayarak, yazılı veya toplu bir girişim bulunmadığını, 3-4 kişinin kendi görüşlerini belirttiğini, buna saygı duyduğunu ve gereken cevabı verdiğini söyledi.

banner37
Koalisyon ortaklarının bazı ön şartları olduğunu, güven oylamasından önce böyle bir protokol imzalamalarının mümkün olmadığını dile getiren Sucuoğlu, önce güven oylaması hemen arkasından bakanların da görüşlerini alarak başlayan çalışmaların devam edebileceğini ortaklarına ilettiklerini belirtti.

Sucuoğlu, her iki partinin de protokolü imzalamamayı gerekçe gösterdiğini söyleyerek, “Bizim protokolü imzalamamamız diye bir şey yok. Çünkü protokol dediğiniz hükümet programı ve benim Ankara’da imzaladığım protokolün içindeki maddelerdir” dedi.

Sucuoğlu, daha önce iki üç defa imza atılan maddelere bir daha imza atmanın bir anlamı olmadığını, ama böyle bir hassasiyet oluştuğundan ve 100 gün olarak bir zamanlama koyulduğundan imzalamayı kabul ettiklerini ancak öncelikle güvenoyu olması gerektiğini söylediklerini belirtti.

Anlaşmada bulunan maddelere 2-3 madde eklediklerini çalışmaların bugün de devam etmesinin planlandığını ancak dün YDP ve DP’nin aldığı kadar sonrasında çalışmanın durduğunu belirten Sucuoğlu, “UBP tehdide gelen bir parti değil” dedi.

UBP’nin bunu (tehdidi) tolere etmesinin mümkün olmadığını dile getiren Sucuoğlu, başka bir UBP milletvekilinin hükümet kurma görevi üstlenmesinin şu an için söz konusu olmadığını söyledi.

Meclis’in bugün toplanıp toplanmayacağı konusundaki soruyu yanıtlayan Sucuoğlu, görevi iade edeceğinden Meclis’in toplanmasının gerekmediğini belirtti.

Sucuoğlu, “Türkiye’nin müdahalesiyle” ilgili soruya ilişkin bu sorunun diğer iki partinin liderine sorulması gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2022, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1