banner2
banner34

Sucuoğlu: Hükümet kurulamazsa erken seçime gidilsin söylemi doğru değil

Sucuoğlu: Hükümet kurulamazsa erken seçime gidilsin söylemi doğru değil
banner45

Yeni hükümetin oluşumuna ilişkin görüşmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşen UBP Genel Başkanı, Başbakan Faiz Sucuoğlu, görüşmenin ardından basına açıklama yaptı.

Sucuoğlu, hükümeti kurma görevinin kendisine verileceği ve kabinede değişiklik yaparak yeniden aynı partilerle hükümeti kuracağı ile ilgili yapılan eleştirilerle ilgili gelen soruya “Hükümeti kurma görevi bize verilecek demedim. Meclis aritmetiğine göre ve komitelerde çoğunluk UBP’dedir. 'Daha mantıklı ve doğrusu hükümeti kurma görevinin UBP’ye verilmesidir' demek istedim. Hükümeti kurma görevini kime vereceğine Cumhurbaşkanı karar verecek” dedi.

Sucuoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

Cumhurbaşkanı ile genel değerlendirme yaptık görüş alışverişinde bulunduk. Cumhurbaşkanı tarafından değerlendirme yapıldıktan sonra görev verilecek.

Hükümeti kurma görevi bize verilecek değil, aritmetik anlamda bize verilmesi gerekir dedim. Komitelerde çoğunluk UBP’dedir. Daha mantıklı ve doğrusu budur. Hükümeti kurma görevini kime vereceğine Cumhurbaşkanı karar verecek.

Ana muhalefet partisi lideri hükümet bize verilirse ve kurulmazsa erken seçime gidilmesi gerektiğini söyledi. UBP’ye verilsin ana muhalefete verilsin hükümet kurulamazsa erken seçime gidilsin söylemi doğru değil.

Ağır şartlarla hükümeti kurma görevi için görüşülürse, hükümeti kurma görevini kabul etmiyorum anlamına gelir. Böyle bir dünya yok.

banner37
Muhalefet partileri hükümeti kurma niyetinde değil. Kurmak isteyen değerlendiririz demeli.

Hükümeti kurma görevinin ne zaman ve kime verileceği belli değil.

Ana muhalefet partisi 'ya görevi bana ver ya da erken seçime gidelim' demesi etik değildir.

Hükümet kurma görevinin bize verilmesi asla konuşulmadı. Bize verilmezse 'erken seçime gidilsin' diye bir düşüncemiz yok.

Belli ki koalisyon hükümeti kurulacak bu nedenle diğer partilerle görüşülecek.

Ya bana ver ya da erken seçim doğru değil.

Kabine değişikliği ayrı bir tartışma konusudur. Duruşumuz var ve taviz vermemiz doğru değil. Aynı duruş ve kararlılıktayız.

Kaynak: Haber Kıbrıs

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1