banner2
banner34

Süleyman Cengiz Eminoğlu’nun adı hayata geçirilecek park ve aktivite alanında yaşatılacak

Süleyman Cengiz Eminoğlu’nun adı hayata geçirilecek park ve aktivite alanında yaşatılacak
banner45

Çocukluk çağı kanserinden  Nöroblostom hastalığı nedeniyle, 8 Ekim 2019’ da  9 buçuk yaşında yaşama veda eden  Süleyman  Cengiz Eminoğlu’nun adı , Girne Püsküllü bölgesinde hayata geçirilecek  park ve aktivite alanında yaşatılacak. Çocuk ve 25 yaş altı  gençlerin, sportif,  kültürel sosyal becerilerini  arttırmak, gelişimlerine  kaktı sağlamak, bilgi  beceri ve mutluluklarını arttıracak  projeleri hayata geçirmek amacıyla kurulan Süleyman Cengiz Eminoğlu Vakfı ile Girne Belediyesi işbirliğinde, Püsküllü Bölgesinde  hayat bulacak park ve aktivite alanının temeli bugün atıldı. Törende bir konuşma yapan Süleymen Cengiz Eminoğlu Vakfı Başkanı ve Süleyman Cengiz Eminoğlu’nun annesi  Özge Özbekoğlu,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  öncesinde, projenin temelini atmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Eylül ayında tamamlamayı hedefledikleri projenin Girne Belediyesi işbirliğinde hayat bulacağını ifade etti. “Herşey Çocuklar için” sloganıyla, 2020 Kasımında  kurulan vakfın amacı ve çalışmaları hakkında  bilgi veren  Özge Özbekoğlu, vakıfıın amacının, Çocuk ve 25 yaş altı  gençlerin, sportif,  kültürel sosyal becerilerini  arttırmak, gelişimlerine  kaktı sağlamak, bilgi  beceri ve mutluluklarını arttıracak  projeleri hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

Bir aile vakfı olarak çıktıkları yolda,   dostların desteği ve bağışçıların katkılarıyla  çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Özbekoğlu, Vakıf Çalışmalarına kaktı koyan gönüllülere bağışçılara  ve parkın hayata geçmesine katkı koyan Başta Girne Belediyesine teşekkür etti.  Park ve Aktivite alanı hakkında teknik bilgi veren Özbekoğlu, Parkta merhum Süleyman Cengiz Eminoğlu’nun İstanbulda  tedavide olduğu dönemde,eğlenerek  çok güzel  vakit geçiridiği çılgın kaydırağın aynısına yer verdiklerini kaydetti.

Vakıf olarak bundna sonra da birçok  projeyi hayata geçireceklerini dile getiren  Özbekoğlu, projenin yer aldığı alana dikilen , sağlığın, barışın, cennetin bereketinin , uzun ömrün simgesi olan  Zeytin  ağacını,çeşitli nedenlerle çocuk  yaşta yaşamını kaybedip melek olan  tüm çocuklara armağan ettiklerini söyledi.

banner37
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,çocuk yaşta yaşamını kaybeden Süleyman Cengiz Eminoğlu’nun adını taşıyan Vakfla işbirliği yapmaktan  ve Süleyman Cengiz Eminoğlu’nun adını yaşatacak böyle bir projeye katkı koymaktan onur duyduklarını dile getirdi. Süleyman Cengiz Eminoğlu’nun,  parkta oynayacağı bir yaşta yaşama veda ettiğini anımsatarak, bu nedenle adını taşıyan projenin  bir park  alanı olması konusunda aileyle hemfikir olduklarını dile getiren Güngördü, söz konusu alanın bölgede yaşayanlar hem de Girne sakinleri için,  için önemli bir nefes alma ve aktivite mekanı olacağını  ifade etti.

Sağlık , sevgi , barış ve uzun ömrün simgesi olan zeytin ağaçlarının, tüm dinlerde kutsal sayıldığını anımsatan  Güngördü, parka bunu sembolize eden 150- 200 yıllık bir zeytin ağacının da dikildiğini kaydetti. Park ve aktivite alanında, zeytin ağacı gibi , Süleyman Cengiz Eminoğlu’nun anısının da  bin yıllar boyu yaşayacağını belirterek, Eminoğlu’na rahmet dileyen Güngördü, Girne Belediyesi olarak bundan  sonra da vakıfla işbirliklerinin devam edeceğini vurguladı. Püsküllü Bölgesi’nde 750 metrekarelik alanda hayata geçirilecek  

Süleyman Cengiz Eminoğlu Cengo-V Parkı ve Aktivite Alanı’nda çılgın kaydırak, yarı basketbol sahası, oyun üniteleri , trambolinler,  dinlenme alanları yer alacak.

Kaynak: BRTK - Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1