banner2
banner34

Süreç her açıdan önemli

Deneyimli sendikacı Varol Öztuğ ve HÜR–İŞ Başkanı Ahmet Çaluda, yeni hükümete şans vermek gerektiğini ifade ederken, UBP’nin ise muhalefette kalmakla yıpranmayacağı konusunda görüş birliğine vardı.

Süreç her açıdan önemli
banner45

Deneyimli sendikacı Varol Öztuğ, tüm zamanlarda ilk defa seçim döneminde söylenenlerin seçimden sonra da söylenmeye devam edildiğini belirterek, siyasette iyiye doğru bir gidişin olduğunu kaydetti 

 

Hükümeti kuran dört partiye halkın büyük görevler yüklediğini ifade eden Öztuğ, geçmiş hükümet döneminde yapılan yasa dışı işlerle ilgili vaat edilenlerin fiilen hayata geçeceğine yönelik beklentisi olduğunu kaydetti

 

Öztuğ, “UBP muhalefetteyken yıpranmayacağı gibi büyümeyecektir de” diyerek, “Halk artık daha çok demokratik, açılımcı, insana saygı gösteren bir siyasi anlayış istiyor” diye konuştu

 

HÜR-İŞ Başkanı Ahmet Çaluda ise, “UBP burada ciddi anlamda bir muhalefet yapacaksa ve dik duruşunu gösterebilecekse inanıyorum ki bir sonraki seçimde daha güçlü çıkacaktır. Çünkü bir gerçek vardır ki iktidarda olan partiler her zaman yıpranır” şeklinde konuştu  

 

Çaluda, “Bir süre önce Özgürgün hakkında bazı iddialar ortaya atıldı. Bu parti dışındaki güçlerin iddialarıydı. Parti içinde bu yönde bir ayrışmaya veya kavgaya gidilmesi bugün için doğru değildir. Kurultay zamanı yaklaştığında bunlar tartışılabilir”

 

 

Deneyimli sendikacı Varol Öztuğ ve HÜR–İŞ Başkanı Ahmet Çaluda, dörtlü koalisyon hükümetiyle birlikte UBP’nin muhalefette kalmasını Yeni Bakış’a değerlendirdi. 

 

Deneyimli sendikacı Öztuğ:

“Seçim döneminde söylenenler seçimden sonra da söyleniyor”

Varol Öztuğ, seçimde UBP’nin birinci parti çıkmasının ve Halkın Partisi ile birlikte toplam milletvekili sayısının iyi bir hükümet ortaya çıkarması konusunda bazı olumlu söylemlerin olduğunu, ancak Halkın Partisinin seçime girerken UBP’den hesap sorma üzerine seçime girdiğini, o nedenle de UBP ile hükümet kurmasının doğru olmayacağının düşünüldüğünü söyledi. Öztuğ, bu tarz söylemlerin bazı kişilerin çıkarları doğrultusunda piyasaya sürüldüğünü ifade ederek, CTP’nin de Halkın Partisi’nin de UBP ile bir koalisyon kurmamasının yerinde bir karar olduğunu kaydetti. Öztuğ, tüm zamanlarda ilk defa seçim meydanlarında ve seçim döneminde söylenenlerin seçimden sonra da dillendirilmeye devam ettiğini kaydetti. 

Öztuğ, buna Serdar Denktaş’ın bile katıldığını, seçim döneminde söylenenleri kırmadığını söyledi. Bunun siyasi açıdan iyi bir gelişme olduğunu belirten Öztuğ, bunun da hükümeti kuran dört partiye çok büyük bir görev yüklediğini kaydetti. 

 

“Siyasette iyiye doğru bir gidiş var”

Öztuğ, dörtlü hükümetin ifadelerine bakıldığında siyasette iyiye doğru bir gidişin sezildiğini belirterek, geçmişe göre daha ciddi söylemlerin olduğunu dile getirdi. 

Öztuğ, halkın bunları artık icraatta görmek istediğinin altını çizerek, geçmiş hükümet döneminde yapılan yasa dışı işlerle ilgili vaat edilenlerin fiilen hayata geçeceğine yönelik beklentisi olduğunu kaydetti. Öztuğ, yeni hükümetin yasa dışı vatandaşlıkları iptal edeceklerini söylediklerini belirterek, özellikle TDP’nin imam hatip konusunda ortaya koyduklarının önem taşıdığını ve mutlaka gerçekleşmesi gerektiğini kaydetti. Öztuğ, eğitimin toplumun geleceğini yarattığına dikkat çekerek, Eğitim Bakanı olan Cemal Özyiğit’in bu konulara öncelik vermesi gerektiğini kaydetti. Öztuğ, muhalefette kalan UBP’nin ise kurulduğu 1970’li yıllardan bugüne kadar birçok insana iş vererek kendine bağladığını, aslında işin o insanların hakkı olduğunu ifade ederek, bu işlerin uzmanının o dönem Eroğlu olduğunu söyledi. 

Öztuğ, bu nedenle UBP’nin muhalefette kalsa dahi büyük bir yıpranma yaşayacağını düşünmediğini belirtti. 

 

banner37
“UBP yıpranmayacağı gibi büyümeyecektir de”

Öztuğ, “UBP muhalefetteyken yıpranmayacağı gibi büyümeyecektir de” diyerek, halktaki beklentinin artık değiştiğini söyledi. Öztuğ, UBP’yi yüzde 60 oylara kadar çıkaracak bir nüfus yapısının söz konusu olmadığını belirterek, bireysel çıkarlar üzerine kurulu bir siyasetin artık kabul görmediğini kaydetti. Öztuğ, “Halk artık daha çok demokratik, açılımcı, insana saygı gösteren bir siyasi anlayış istiyor” diye konuştu. 

 

“YDP bir talihsizliktir”

Öztuğ, şöyle devam etti, “Bu arada Yeniden Doğuş Partisini göz ardı etmemek gerekiyor. YDP bana göre bir talihsizliktir. Toplumun ırka, cinsiyete ve rengine göre bölünmesi doğru değildir. İnsanlar sadece emek sermaye ilişkisi bakımından değerlendirilebilir. Kurulan dörtlü koalisyonun erken dağılacağı görüşünde değilim. Konuşmalarından öyle görünüyor ki birbirlerine saygıları vardır. Konuşarak, ortak noktalardan bir yerlere varmaları önemlidir. Umarız ki bu görüntü doğrudur ve sürekliliği olur.”

 

HÜR-İŞ Başkanı Çaluda:“Küçülmekten korktular”

HÜR-İŞ Başkanı Ahmet Çaluda ise, dört siyasi partinin birleşerek UBP’yi dışarıda bırakıp dörtlü koalisyon hükümetini kurduklarını anımsatarak, bu durumda muhalefette kalan UBP’nin daha da güçleneceğini söyledi. Çaluda, demokraside çıkan tablonun izlenmekte olduğunu belirterek, halkı kucaklayacak ve halkla bütünleşecek bir hükümet olması umudunu taşıdığını kaydetti.

Çaluda, dört partinin küçülecekleri endişesiyle UBP ile bir koalisyon kurmak istemediklerini belirterek, Serdar Denktaş’ın da daha önce bu yönde bir açıklaması olduğunu, UBP ile hükümetteyken küçüldüğünü ifade ettiğini anımsattı. 

Çaluda, Halkın Partisi’nin ise UBP ile hiç görüşmemesinin hata olduğunu düşündüğünü söyleyerek, “bunlar demokraside olmamalıdır” dedi. 

 

“UBP muhalefette daha da güçlenecek”

Çaluda, şunları söyledi, “UBP burada ciddi anlamda bir muhalefet yapacaksa ve dik duruşunu gösterebilecekse inanıyorum ki bir sonraki seçimde daha güçlü çıkacaktır.  Çünkü bir gerçek vardır ki iktidarda olan partiler her zaman yıpranır. İyi de yapsa doğru da yapsa bir tarafın gücüne gidecektir. Bir süre önce Özgürgün hakkında bazı iddialar ortaya atıldı. Bu parti dışındaki güçlerin iddialarıydı. 

Parti içinde bu yönde bir ayrışmaya veya kavgaya gidilmesi bugün için doğru değildir. Kurultay zamanı yaklaştığında bunlar tartışılabilir.”

 

“Kıbrıs konusunda görüş ayrılığı olacaktır”

Çaluda, ikili koalisyonda büyük sıkıntıların yaşandığını, kurulan dörtlü koalisyon hükümetinde ise partilerin birbirleri ile çok uç noktalarda olduklarını belirterek, özellikle Kıbrıs konusunun gündeme gelmesiyle bu yönde sıkıntıların doğabileceğini kaydetti. 

 

“Temennimiz bir an önce icraata başlamalarıdır”

Çaluda, “Bekleyip göreceğiz, ancak şans vermek gerekir” diyerek, çalışan kesimin beklenti içinde olduğunu belirtti.

 Çaluda, hayat pahalılığını bugün itibarıyla herkesin aldığını, ancak asgari ücretlinin hala yerinde saydığını söyledi. 

Çaluda, çalışanların yaşamını kolaylaştıracak birçok yasanın beklemekte olduğunu ifade ederek, koalisyonda yer alan partilerin muhalefetteyken bu yasalara onay verdiğini hatırlattı. 

Çaluda, “Temennimiz bir an önce icraata başlamalarıdır” diye konuştu.

Yeni Bakış

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2018, 07:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1