banner2
banner34

Sürüş ehliyetlerinin önü Türkiye'de tıkandı

Uluslararası alanda tanınmamış olan KKTC’nin sürüş ehliyetleri Türkiye’de de sıkıntıya girdi. KKTC’nin Karayolu Trafiği Konvansiyonu’na üye olmaması nedeniyle, KKTC’den alınan sürüş ehliyetleri, TC sürücü belgesine dönüştürülemiyor. Konu, KKTC ve TC’den ilgili bakanlar tarafından ele alındı. Sıra KKTC ehliyetlerinin TC sürücü belgesine dönüşebilmesini sağlayacak yasal değişiklikte.

Sürüş ehliyetlerinin önü Türkiye'de tıkandı
banner45

KKTC’den sürüş ehliyeti alan birinin ehliyetini Türkiye’de sürücü belgesine dönüştürebilmesi artık mümkün değil.

Türkiye’de 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe giren yeni tip sürücü belgelerinin ardından, yeni mevzuata göre, Karayolu Trafiği Konvansiyonu’na taraf olmayan ve Türkiye ile sürücü belgelerinin karşılıklı olarak tanınması ve değişimine ilişkin ikili anlaşması bulunmayan ülkelerin sürücü belgeleri, Türkiye sürücü belgesi ile değiştirilemiyor.

Yasal değişiklik, hem Karayolu Trafiği Konvansiyonu’na taraf ülkeler arasında yer almaması hem de Türkiye’yle sürücü belgeleri konusunda yapılmış ikili bir anlaşması bulunmaması nedeniyle KKTC’yi de kapsıyor.

KKTC sürüş ehliyetlerinin Türkiye sürücü belgesine dönüştürülmesinin önün tıkayan ve binlerce sürücüyü mağdur eden bu durum KKTC ve TC hükümet yetkililerinin de gündeminde.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre geçtiğimiz hafta Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’la görüşen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün çantasında sürüş ehliyetleri de vardı.

Edinilen bilgiye göre 65. Hükümet’in Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan kabinede yeni olması nedeniyle konuyu araştırmak ve gerekli girişimler için süre isterken, sorunun aşılması için gerekli yasal değişikliklerin hazırlanacağı mesajını da iletti.

Bu bağlamda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı şimdi Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın atacağı somut adımları bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2016, 07:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1