banner2
banner34

Taçoy: Muhaceret Affı’ndan yaklaşık 5 bin kişinin faydalanması bekleniyor

Taçoy: Muhaceret Affı’ndan yaklaşık 5 bin kişinin faydalanması bekleniyor
banner45

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan TaçoyBRT’de katıldığı ‘Manşet+’ programında bugün yürürlüğe giren Muhaceret Affı’na ilişkin bilgi verdi.

Muhaceret affına yönelik başvuruların online yapılabileceğinin altını çizen Taçoy, çalışma yaşamına ilişkin konulardan ihraç kararı olanların da kapsama dahil olduğunu söyledi.

banner37
Taçoy, bir asgari ücret tutarında ödeme yapılarak sisteme dönüş sağlanabileceğini belirterek, başvurudan itibaren 10 gün içerisinde ödemenin yapılması gerektiğini kaydetti.

Denetimleri sürdüreceklerini ifade eden Taçoy, “bir işyerinde eğer kayıtsız çalışan birisi varsa, o cezaya tabi tutulacak. Bu tehditvari bir davranış değildir. Bu piyasadaki dengeleri tutmak ve piyasayı daha düzenli ve daha disiplinli bir yapı içerisine sokmak için yapılan bir davranış biçimidir” dedi.

Bakan Taçoy, aftan 4-5 bin kişinin faydalanmasını beklediklerini kaydederek, bunun yanı sıra yaklaşık iki bin çalışma izni çıkarılmasını da öngördüklerini söyledi.

Kaçak durumda olan kişilere son günü beklemeden başvuruda bulunmaları çağrısı yapan Taçoy, devam eden denetimlerde ceza ile karşılaşılmaması için erkenden başvuru yapılmasını istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1