banner2
banner34

Talat, “Türkiye gördü ki kolay lokma değiliz”

2’nci Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’tan Kanal SİM’e çarpıcı açıklamalar...

Talat, “Türkiye gördü ki kolay lokma değiliz”
banner45

2’nci Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, son yıllarda Türkiye ile Kuzey Kıbrıs ilişkilerinin siyasi düzeyde iyi gitmediğine dikkat çekti, “Bunun esas sorumlusu Türkiye’deki siyasi yaklaşımdır” dedi.

2009-2010 döneminde imzalanan ekonomik paketin, yasalar ve uygulamalar sonucu sendikaların sokağa döküldüğünü anımsatan Talat, o dönemli “besleme” krizine de dikkat çekti.

Talat, “Tüm bunlar Türkiye ile KKTC arasındaki gerginliğini tırmandırdı” dedi.

2013 yılında CTP’nin hükümete gelmesiyle birlikte normalleşme sürecine girildiğini, ancak iki devlet arasında ‘kardeşçe’ ilişkinin gerçek zemine oturamadığını vurguladı.

banner37

Su konusundaki sürece de değinen Talat, “Siyasi düzeyde Türkiye kömürü maşa ile tuttu, bu konuda bürokratlarını kullandı” dedi.


“Bu konuda Türkiye CTP’yi ‘mızır’ diye tabir edip, hükümetten attı diyebilir misiniz” yönündeki soruya yanıt veren Talat, Türkiye’nin CTP’yi hükümetten atmak istemediğini, CTP’nin burnunu sürterek istediklerini kabul ettirmeye çalıştığını söyledi.

Talat, “Türkiye gördü ki kolay lokma değiliz” şeklinde konuştu.

2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Kanal SİM’de Öğle Postası Programı’nda Meyil Adakul’un sorularını yanıtladı. Talat, Türkiye’deki gelişmeleri, KKTC Hükümetleriyle olan ilişkileri, su konusunu ve parti içi meselelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kaynak:  Yenidüzen

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 07:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1