banner2
banner34

Tanıttıran, ülkede, siyaset ve muhalefet boşluğu var

Tanıttıran, ülkede, siyaset ve muhalefet boşluğu  var
banner45

Bağımsızlık Yolu İskele Milletvekili Adayı Hakan Tanıttıran, Bağımsızlık Yolu’nun, ülkede, siyaset ve muhalefet boşluğu olduğu için ortaya çıktığını kaydetti. 
Bağımsızlık Yolu Basın Ofisi’nden verilen bilgiye göre, Tanıttıran, katıldığı programda yaptığı açıklamalarda, partinin kurucu üyelerinden olduğunu ve emekçilerin, yoksulların, üreticilerin ve köylülerin sesi olmak için aday olduklarını belirtti.
Kıbrıs’ta yaşanan her sorunun içinden bir çözüm çıkartma gailesiyle Bağımsızlık Yolu’nu 3 yıl önce partileştirdiklerini kaydeden Tanıttıran, “Biz Bağımsızlık Yolu olarak Kıbrıs’ta bir federasyondan yanayız. Kıbrıslı Türklerin uluslararası ve meşru bir zeminde tanınacağı, bunun kabul edileceği bir federasyondan yanayız ve bunu kesinlikle tartışmıyoruz” dedi.
“İki devletli çözümün çok eski bir siyasetin yeni ambalajlanmış hali” olduğunu savunan Tanıttıran, Kıbrıs’ını yaşatmak için bu yola çıktıklarını vurguladı.
Bağımsızlık Yolu Milletvekili adayı Hakan Tanıttıran, ülkede seçimlerle hükümete gelenlerin “iktidar” olamadıklarını, bu sebeple muhalefetin de oluşamadığını ifade ederek, Bağımsızlık Yolu olarak “hükümete de, muhalefete de muhalefet olmak için geldiklerini” belirtti. 
Tanıttıran, “Biz sokaklarda örgütlendik ve mücadelemizi Meclis’e taşımak istiyoruz. Bizim vaadimiz mücadeledir. Size verebileceğimiz en büyük vaat ve söz budur. Meclis de bizim için sokak gibi bir mücadele alanıdır” diye konuştu. 

banner37
Asgari ücret konusuna da değinen Tanıttıran, bu konuya kökten bir çözüm getirilmesi gerektiğini ifade ederek, asgari ücretin en düşük kamu maaşına endekslenmesi ve komisyonun dağıtılması gerektiğini kaydetti. 
Tanıttıran, “Çünkü bu komisyonda işçinin temsiliyeti yok. Komisyon, hükümeti ve işvereni desteklediği için de gerçekçi bir komisyon değil. Bugün kaç para ücret belirlenirse belirlensin yarın Türkiye’deki ekonomik durumdan dolayı, yeterli olup olmayacağı tartışılır olacak. Hayat Pahalılığı Ödeneği’nin de her 2 ayda bir maaşlara yansıtılması ve asgari ücretin en düşük memur maaşına endekslenmesini istiyoruz. Asgari ücret artık kalıcı bir şekilde karara bağlanmalı ve seçim malzemesi yapılmamalı” dedi.
“Seçimi boykot edeceklerini ya da sandığa gitmeyeceklerini” söyleyen seçmenlere de seslenen Tanıttıran, umutsuz olunur ve mücadele edilmezse baştan kaybedileceğini savundu.
Tanıttıran, ülkede nitelikli yatırım yapılmadığını ifade ederek, insanların doğal ihtiyaçları olan barınma, sağlık, eğitim, ulaşım gibi ihtiyaçların devletin otomatikman karşılaması gerektiğini söyledi.
Tanıttıran, özel sektör çalışanlarına da seslenerek, “örgütlü bir mücadeleyi yükseltmek için Bağımsızlık Yolu’na destek vermelerini” istedi. 
Tanıttıran, Kıbrıs’ta federasyonun en çok mutlu edeceği kesimlerin başında da Kıbrıs’ta yaşayan Türkiye kökenli Kıbrıs Türklerinin geldiğini de savunarak, Türkiye kökenli seçmenlerin de federasyona destek vermesi ve birleşik bir Kıbrıs için sandığa gitmesi gerektiğine de dikkat çekti. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2022, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1