banner2
banner34

Tatar, Bahçeşehir Üniversitesi heyetini kabul etti

Tatar, Bahçeşehir Üniversitesi heyetini kabul etti
banner45

Kabulde yaptığı konuşmada, Bahçeşehir Üniversitesi’nin çok değerli bir kurum olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, üniversitenin İstanbul’da 24 yıl önceki açılışında Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve kendisinin de bulunduğunu ifade etti.

Üniversitenin, gelişerek bugünlere geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, ülkemizde de Bahçeşehir Üniversitesi kampusunun var olduğunu, önümüzdeki süreçte öğrenci sayısının artması temennisi ile KKTC’nin eğitim sürecine ivme kazandıracağını belirterek memnuniyetini dile getirdi. Bahçeşehir Üniversitesi’nin, hem Türkiye Cumhuriyeti’nin hem de KKTC’nin haklı mücadelesine, yapacağı programlarla katkı sağlayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, dünyanın şu anda farklı bir dönemde olduğunu belirterek masum insanların ve özellikle çocukların ölmemesi ve bu sürecin en kısa sürede son bulması temennisinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Tatar; “Kıbrıs Türkü olarak çeşitli acılar yaşadık ve savaşın ne olduğunu iyi biliyoruz. Umarım bu konu ile ilgili gereken neyse yapılır ve bu savaşa ‘dur’ denir. Biz bu adada yıllardır varlığımızı sürdürme mücadelesi veriyoruz. Karşı tarafa da saygı gösteriyoruz. Anavatan Türkiye her zaman yanımızdadır. Bahçeşehir Üniversitesi’nin ülkemize katkısı ve haklı mücadelemize yer vermesi bizi gururlandırır” diyerek sözlerine son verdi.      

banner37

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ise konuşmasında, kendilerini kabulünden dolayı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkür ederek yapılan çalışmalar ve eğitimle ilgili faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Üniversitesi heyetinde; Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, rektör danışmanı Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, özel kalem müdürü Naz Serra Deneç, BAÜ Global Başkanı Öznur Zer, BAÜ MEDAM Başkanı, M. Agâh Karlıağa ve BAÜ Cyprus Mütevelli Heyeti Başkanı Eral Osmanlar bulunuyordu.

Kabulde, Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi M. Ergün Olgun da hazır bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1