banner2
banner34

Tatar: Beni 'Ankara'nın papağanı' olarak tanıtıyorlar

Tatar: Beni 'Ankara'nın papağanı' olarak tanıtıyorlar
banner45
banner46

Cumhurbaşkanı (KKTCErsin Tatar, Anadolu Üniversitesinde düzenlenen 2021-2022 Akademik Yıl Açılış Töreni’nde katıldı. Anadolu Üniversitesi Senatosu'nun oybirliğiyle aldığı kararla “fahri doktora unvanı” verilen Tatar, törende yaptığı konuşmada KKTC muhalefetini eleştirdi.

TATAR’DAN KKTC MUHALEFETİNE ELEŞTİRİ

Birtakım sinsi oyunlarla karşı karşıya olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Oyunun ne olduğunu bilmek zorundayız. Tabi bunu zaman zaman televizyon ekranlarından hep birlikte izliyoruz. Televizyonlarda çeşitli haritalar gösteriyorlar, uzmanlar çeşitli değerlendirmeler yapıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden baktığımızda oyun böyle görülüyor. Orada da mücadelem devam ediyor, orada da muhaliflerim var. Halen daha federasyona inananlar var. Bunların başında eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve son olarak Mustafa Akıncı ve onların adamları gelmektedir” diye konuştu.

banner37
“BENİ 'ANKARA'NIN PAPAĞANI' OLARAK TANITIYORLAR”

KKTC muhalefetinin kendisine yönelik her türlü suçlamayı yaptığını ve kendisini dünyaya şikayet ettiklerini vurgulayan Tatar, “Beni 'Ankara'nın papağanı' olarak tanıtmaya devam ediyorlar. Ben Türkiye'yi temsil eden bir kişiymişim, Kıbrıs Türk halkını temsil etmezmişim; ben bunu asla kabul etmem. Benim yüreğim elbetteki Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını korumak. Bu hak ve çıkarları korurken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin devamı için yapılan bütün çalışmalarda Türkiye Cumhuriyeti'nin de desteğine ihtiyacımız olduğunu her vesileyle söylüyorum. Aksi takdirde o adada Kıbrıs Türklerini yok etmek onlar için o kadar zor olmaz. Eğer Türkiye oradan çekilirse askeriyle, varlığıyla Avrupa Birliği içinde bizlerin o mücadeleyi vermemiz kolay olmayacaktır” dedi.

MAVİ VATAN ESASTIR”

Türkiye Cumhuriyeti ile iş birliği içerisinde mavi vatan varlığını sürdürmenin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar sözlerini şöyle sonlandırdı: KKTC’nin güçlendirilmesi ve Türkiye ile her türlü iş birliğiyle mavi mavi vatan varlığımızı sürdürmek bizim için esas olandır. Başımız dik, onurlu, kendimize güvenen, birliğimize inanan, gücümüzü bilen Türkiye ile birlikte o duruşu sergileyebilen başı dik bir şekilde o masada oturabilmek farklı bir durum ortaya çıkartmaktadır. Eğer ezik ve boynunuz eğik durursanız o zaman size bu oyunları arka arkaya sıralarlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1