banner2
banner34

Tatar: Burada verilen mesaj UBP’nin tek başına iktidar olacağıdır

Tatar: Burada verilen mesaj UBP’nin tek başına iktidar olacağıdır
banner45

Ulusal Birlik Partisi 46’ncı yaşını düzenlediği  resepsiyon ile kutladı. Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar UBP’nin KKTC’nin en güçlü en köklü partisi olduğunu söyleyerek, “Bu akşam burada verilen mesaj UBP’nin tek başına iktidar olacağı mesajıdır” dedi.

Bir Cumhurbaşkanı olarak elbette ki tarafsız olamk durumunda olduğunu vurgulayan Ersin Tatar, ancak bir insanın gönlünden ve kendi ruhunu gizleyemeyeceğini söyledi. Tatar, bundan tam bir yıl önce yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir dönüm noktasına imza attıklarını ifade ederek, “Bir milletvekili olarak çıktığım bu yolda, 5’inci Cumhurbaşkanı olarak sizlere hitap ettmek benim için en büyük onurdur.

Bu onuru bana yaşattığınız için sizlere yürekten teşekkür ederim.” Kurultay sürecinde herkesi birlik ve beraberliğe davet eden Tatar, ülkeye hizmetin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Tatar, kendisinin cumhurbaşkanı olarak görevini en iyi şekilde sürdüre bilmesi için iktidarda olan güçlü bir UBP’nin önemine vurgu yaparak, egemen eşitliğe dayalı bir anlaşma için KKTC’de buna inanan güçlü bir UBP’ye ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise konuşmasında, UBP’nin KKTC’nin en güçlü en köklü partisi olduğunu söyleyerek, “Bu akşam burada verilen mesaj UBP’nin tek başına iktidar olacağı mesajıdır” dedi. Bir cumhurbaşkanı olarak elbette ki tarafsız olamak durumunda olduğunu vurgulayan Ersin Tatar, ancak bir insanın gönlünden ve kendi ruhunu gizleyemeyeceğini söyledi. Tatar, bundan tam bir yıl önce yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir dönüm noktasına imza attıklarını ifade ederek, “Bir milletvekili olarak çıktığım bu yolda, 5’inci Cumhurbaşkanı olarak sizlere hitap ettmek benim için en büyük onurdur. Bu onuru bana yaşattığınız için sizlere yürekten teşekkür ederim.” Kurultay sürecinde herkesi birlik ve beraberliğe davet eden Tatar, ülkeye hizmetin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, kendisinin cumhurbaşkanı olarak görevini en iyi şekilde sürdürebilmesi için iktidarda olan güçlü bir UBP’nin önemine vurgu yaparak, egemen eşitliğe dayalı bir anlaşma için KKTC’de buna inanan güçlü bir UBP’ye ihtiyaç duyduğunu ifade etti. “Şu anda egemen eşlitliğe dayalı, yan yana yaşayan iki ayrı devletin işbitrliği ile Kıbrıs’ta bir anlaşmanın olabilmesi için Türkiyemizin de tam desteği ile bu yeni siyasetimizi bütün dünyaya anlatırken. Cenevre’de, New York’larda bütün bu müğvadeleyi verirken KKTC’de buna inanan güçlü bir UBP’nin ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yoktur.” Cumhurbaşkanı Tatar, Meclis için üzüldüğünü, erken seçim için 6 Şubat tarihinin konuşulduğunu ancak seçim yasaklarıyla ilgili muhalefetin işi gerdiğini söyledi .

“Ülkemiz için en iyisi neyse onu istiyorum” dedi. Cumhurbaşkanı, “Bir cumhurbaşkanının ülkeyi yöneten vekillerle her türlü değerlendirmeyi beraber yapmak görevidir” şeklinde konuştu. Türkiye ile temasları daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için davet aldığı sürece Türkiye’nin çeşitli bölgelerini ziyaret ettiğini kaydeden Tatar, “Maalesef bazı çevreler bundan büyük rahatsızlık duyuyorlar çünkü bizim yaptıklarımızı yapamazlar” dedi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son günlerde gündeme gelen Türkiye’ye giriş yasağı konusunda şunları kaydetti; “Bazı kişiler var, bir elin parmakları kadar.

banner37
Bir ülke kendi güvenlik gerekçeleriyle ziyaret müsaadesi vermeyebilir. Bizim yapacağımız bir şey yok. Bu, o devletin kararıdır. Turkiyemize dil uzatan, işgalci diyen, beyaz evimize genelev benzetmesi yapabilenler var. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yaptığı açıklamalarla beni bu meseleye çekmeye çalışıyor. Bu büyük bir gaflet. Erhürman onlara sahip çıkmaya çalışarak siyasi usule ve ahlaka uygun olmayan bir şekilde davranıyor.

CTP’nin bu kapsamda kendisine yönelik “Türkiye tarafından seçtirilen” şeklinde açıklama yaptığını söyleyen Tatar, “Beni bu şekilde taktım etmeleri hepimize, ve UBP’ye hakarettir.” Cumhurbaşkanı Tatar, seçimlerinde kendi adayına bile oy vermeyenlerin kendisine ve UBP’ye laf uzatmalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Meclis için üzüldüğünü, erken seçim için 6 Şubat tarihinin konuşulduğunu ancak seçim yasaklarıyla ilgili muhalefetin işi gerdiğini söyleyere . “Ülkemiz için en iyisi neyse onu istiyorum” dedi. Cumhurbaşkanı, “Bir cumhurbaşkanının ülkeyi yöneten vekillerle her türlü değerlendirmeyi beraber yapmak görevidir” şeklinde konuştu. Türkiye ile temasları daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için davet aldığı sürece Türkiye’nin çeşitli bölgelerini ziyaret ettiğini kaydeden Tatar, “Maalesef bazı çevreler bundan büyük rahatsızlık duyuyorlar çünkü bizim yaptıklarımızı yapamazlar” dedi.

Cumhurbvaşkanı Ersin Tatar, son günlerde gündeme gelen Türkiye’ye giriş yasağı konusunda şunları kaydetti; “Bazı kişiler var, bir elin parmakları kadar. Bir ülke kendi güvenlik gerekçeleriyle ziyaret müsaadesi vermeyebilir.

Bizim yapacağımız bir şey yok. Bu, o devletin kararıdır. Turkiyemize dil uzatan, işgalci diyen, beyaz evimize genelev benzetmesi yapabilenler var. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yaptığı açıklamalarla beni bu meseleye çekmeye çalışıyor. Bu büyük bir gaflet. Erhürman onlara sahip çıkmaya çalışarak siyasi usule ve ahlaka uygun olmayan bir şekilde davranıyor.

CTP’nin bu kapsamda kendisine yönelik “Türkiye tarafından seçtirilen” şeklinde açıklama yaptığını söyleyen Tatar, “Beni bu şekilde taktım etmeleri hepimize, ve UBP’ye hakarettir.” Cumhurbaşkanı Tatar, seçimlerinde kendi adayına bile oy vermeyenlerin kendisine ve UBP’ye laf uzatmalarının kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Kaynak: BRTK 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1