banner2
banner34

Tatar, hükümet hedeflerini anlattı

Meclis Faaliyet Raporu’nun okunmasının ardından ilk sözü Başbakan Ersin Tatar aldı

Tatar, hükümet hedeflerini anlattı
banner45

Meclis Genel Kurulu’nda yeni yasama yılı başladı. Meclis Başkan Vekili Zorlu Töre ilk olarak vefat eden Erol Kazım Andaç ve Oktay Feridun’a rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.
TATAR
Meclis Faaliyet Raporu’nun okunmasının ardından ilk sözü Başbakan Ersin Tatar aldı. 
Tatar, verimli ve üretken çalışmalarla dolu bir dönem temennisinde bulundu. 
Adadaki varlığını ilelebet sürdürecek olan Kıbrıs Türkünün Cumhuriyet Meclisi çatısı altında tüm sorunların konuşulacağını, demokrasiye sahip çıkılacağını belirtti. 
Millete yönelik her saldırının karşısında Meclis’in duracağını dile getiren Tatar, hükümetin 130 gündür görevde olmasına rağmen Meclisin yaz tatilinde olması ile yapılacak yasaların ertelendiğini belirtti. 
Tatar, yaz aylarında özverili bir şekilde toplantılarını sürdürenlere teşekkür etti. 

banner37
Halkın refah ve mutluluğunu sağlayacak düzenlemeler için hep birlikte çalışacaklarını söyleyen Tatar, Meclisin yıpranmaması, sonuç alıcı bir yer olmasının halka karşı bir sorumluluk olduğunu ifade etti. 
Tatar, Kıbrıs konusunda ekonomi siyasi ve diğer konularda hizmet için iktidar muhalefet birlikte çalışılmasının en temel ihtiyaç olduğunu belirtti. 
Hükümet hedeflerini anlatan Tatar, istikrarlı ekonomik kalkınma, altyapının tamamlanması eğitim sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, Kıbrıs konusunda iki devletli çözüm, Maraş’ın Türk kontrolünde açılması gibi hedefleri bulunduğunu söyledi. 
İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’nın hayata geçirilmesi ile duran ekonomik çarkların hayata geçeceğini dile getiren Tatar, ekonominin gelişmesi için uygun bir ortam yaratıldığını ifade etti. 
Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya da New York temasları hakkında bilgi vermesi çağrısında bulundu. 
Kıbrıs konusunda sonuç odaklı çalışmalar ve yeni açılımlar yapılması gerektiğini söyleyen Tatar, “Bakanlar Kurulu kararı ile Kapalı Maraş’a adım atılması buna örnektir” dedi. 
Tatar, envanter çalışmalarına başlandığını belirtti. 
“Garantörlüğün kalkması” gerektiğine yönelik Rum tarafının söylemlerini eleştiren Tatar, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçilemeyeceğini vurguladı. Tatar, Akıncı’nın görüşmelerinde Türkiye’nin garantörlüğünün kırmızı çizgi olduğunu ortaya koyması gerektiğini belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1