banner2
banner34

Tatar: Hükümet turizme sahip çıkmalı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, 124 milyon 386 bin 800 TL’lik Turizm ve Çevre Bakanlığı bütçesi görüşülüyor

Tatar: Hükümet turizme sahip çıkmalı
banner45
banner46

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, 124 milyon 386 bin 800 TL’lik Turizm ve Çevre Bakanlığı bütçesi görüşülüyor.

Turizm Bakanlığı bütçesi üzerine UBP Genel Başkanı Ersin Tatar söz aldı.

Turist sayısının artırılması için ulaşımın önemli olduğunu kaydeden Tatar, ulaşım konusundaki sorunların giderilmesi için ne gibi adımlar atıldığını sordu.

Tatar, “Madem uçuşlarda sıkıntı var, Larnaka’da da sıkıntı var… Ulaşımda sadece havayı değil denizi de düşünmek lazım. Turizm için limanlara da önem verilmeli. Yat limanlarına ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Turizm sektörünün daha da gelişeceğine inandığını belirten Tatar, “St.Hilarion Kalesi, Bellapais Manastırı başka nerde var? Hiçbir yerde. Bu ülkede bizim bile görmediğimiz eserler var... Kumu, güneşi bir yere bırakın, kültürel turizmin de geliştirilmesi lazım. Bunun da reklamı yapılmalı. Ancak bu alandaki paralar bilimsel temelde harcanmalı. Parayı iyi değerlendirmek, yerinde harcamak lazım. Reklamlar İngiltere’deki metro üzerinden değil, sosyal medyadan yapılmalı” dedi.

Tatar, Meclis kürsüsünden vatandaşın ve yatırımcının duygu ve düşüncelerini paylaştığını da ifade ederek, “Bu devlet kimsenin keyfiyetiyle yönetilemez. İcraatlar hukuk düzeninde yapılmalı” dedi.

Dome Otel konusunda da konuşan Ersin Tatar, “Kıbrıs’ın en değerli yerinde olan tesisin sözleşmesi bitti. Buraya ciddi yatırım gerek. Dome Otel için ihale yöntemi çalıştırılmalı. Şimdiki yapıyla oraya yatırım yapılamayacağı aşikar. Hükümet turizme sahip çıkmalı. Bu konuları daha çok çalışmak lazım” şeklinde konuştu.

banner37
“Her şey dahil” uygulamasıyla ülkeye gelen turistlerin ülkede para harcamadığını söyleyen Tatar, “Harcama yapacak turisti buraya çekmeliyiz. Esnaf da, taksici de, restorancı da kazanmalı” dedi.

Turizm Bakanlığı bütçesinin 50 milyon TL kadar azaldığını kaydeden Tatar, “Bu bütçede sıkıntı var. Rakamlara, gidişata ve duyduklarıma göre turizm için sıkıntılı bir yıl olacak” değerlendirmesinde de bulundu.

 

 

“TURİZMİN EKONOMİYE KATKISINI İYİ ÖLÇMEK GEREK”

Ekonominin yüzde yüz kayıt altında olmadığını, bu nedenle şans oyunları gibi alanlardan KKTC bütçesine ne kadar katkı geldiğinin bilinemediğini belirten Tatar, “Turizmin ekonomiye katkısını iyi ölçmek gerek. Turizmden ve eğitimden nasıl bir katkı alıyoruz? Bunu bilmek, bütçede alınacak pay için de çok önemli” şeklinde konuştu.

Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi emirnamesi konusuna da değinen Tatar, Turizm Bakanı’nın da, hükümete mensup milletvekillerinin de emirname konusunda yeteri kadar bilgisi olmadığını savundu.

Konuşmasında, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın bir gazetede bugün yayımlanan açıklamasına da işaret eden Tatar, “ ‘Asla UBP ile olmazmış’. Sanki biz seninle hükümet kuruyor muyuz ki? Durup dururken bu açıklama da nereden çıktı?” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2018, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1