banner2
banner34

Tatar: Kıbrıs Türkü egemenliğini, bağımsızlığını ve KKTC’yi yaşatacak

Tatar: Kıbrıs Türkü egemenliğini, bağımsızlığını ve KKTC’yi yaşatacak
banner45

Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesini anlatan “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinin gala gecesi, Gazimağusa’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Coronavirüs tedbirleri çerçeveisnde gerçekleştirilen geceye başta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay olmak üzere çok sayıda siyasi ve davetli katıldı.

Gösterim öncesi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı  Tatar, diziyi Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesini dünyaya duyurulması açısından fevkalde bir yapım olarak değerlendirerek, filme katkı koyan herekese teşekkür etti.

Dizinin geniş bir izleyici kitlesi tarafından seyredilmesi temennisinde  bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, dizinin Kıbrıs Türk halkını bu topraklarda yok etmek isteyenlere bir mesaj olacağını ifade etti. Tatar, “Bugün  1 Nisan EOKA’nın kuruluş yıldönümü.

banner37
Kıbrıs Türk halkını bu topraklarda yok etmek için yapılan saldırılar, soykırım ve diğer bir takım zulüm, ama biz direndik, Türkiye’nin desteği ile bu topraklarda varolduk ve varolmaya devam edeceğiz, mesaj bu olacak.  Kıbrıs Türk Halkı hak ettiği egemenliğini, bağımsızlığını ve Kuzey Kıbrıs türk Cumhuriyeti’ni yaşatacaktır” dedi.

Tamamı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çekilen “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinin ilk bölümü  BRT ve TRT 1 ekranlarında eş zamanlı olarak izleyici karşısına çıktı. Yapımını TMC Film’in, yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği, senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran’ın kaleme aldığı yapımın, yönetmen koltuğunda Hakan İnan oturuyor.

Dizinin başrollerini ise Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu paylaşıyor.

Kaynak: BRTK - Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu                

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1