banner2
banner34

Tatar, KKTC Din İşleri Başkanlığı görevine gelen Prof. Dr. Ahmet Ünsal’ı kabul etti

Tatar, KKTC Din İşleri Başkanlığı görevine gelen Prof. Dr. Ahmet Ünsal’ı kabul etti
banner45

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Din İşleri Başkanlığı görevine gelen Prof. Dr. Ahmet Ünsal’ı kabul etti. Prof. Dr. Ünsal, Din İşleri Başkanlığı’nın tevdi edilmesinden dolayısıyla Cumhurbaşkanı Tatar’a, şükranlarını sunarak, daha güzel günlerin gelmesi için üzerine düşen görevi yapmaya gayret edeceğini ifade etti.

banner37
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin kendi koşullarında Din İşleri Başkanlığı ve Din işlerine bağlı çalışanlar, imam ve hocalarla birlikte yapılacak düzenlemelerin ve İslam dininin KKTC’de asırlardır uygulanan geleneklerin sürdürülmesi ve yeni imkanlarla geliştirilmesini temenni etti.

Herkesin ibadet özgürlüğüne saygı duyan demokratik bir halk olduğumuzu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının islam dini geleneklerini benimsediğini ve dinine bağlı olduklarını, İngiliz İdaresi döneminde de Türk lisesinin adının Türk İslam Lisesi olduğunu anlattı.

Dine bağlılığın devamı ve ibadet özgürlüğü çerçevesinde düzenlemelerin uygulanabilmesi için Din İşleri Başkanlığı önderliğinde Türkiye ile istişareler ve farklı uygulamaların geliştirilmesinin önemini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Tatar, yeni görevinde Prof. Dr. Ahmet Ünsal’a başarılar diledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1