banner2
banner34

Tatar: Muhtarlarımıza sahip çıkalım

Tatar: Muhtarlarımıza sahip çıkalım
banner45
banner46

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa Muhtarlar Derneği’nin binasının açılışını gerçekleştirdi. Muhtarların en önemli yerel yönetim unsurlarından biri olduğunu, halkla iç içe olan muhtarların hizmetlerinin büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı. Siyasi görüşü ne olursa olun, muhtarların insan ve vatan sevgisiyle ülkelerine hizmet ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, muhtarların Milli Mücadele yıllarında önemli görevler üstlendiğini hatırlattı.

Kıbrıs Türk Halkı’nın bağrından çıkmış muhtarların, kendi bölgelerinin en sevilen ve en çok itimat edilen insanları olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, rahmetli Başbakanlardan İrsen Küçük kabinesinde Maliye Bakanlığı görevinde bulunduğu dönemden bugüne kadar, muhtarlara yönelik yapılan birçok olumlu çalışmanın içerisinde bulunduğunu belirterek, ilk kez bu dönemde muhtarlara yönelik aylık ödenek çıkarıldığını anımsattı.

banner37
“MUHTARLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Cumhurbaşkanı Tatar, muhtarlara hem halkın hem de hükümetin muhtarlara sahip çıkmasının öneminin altını çizerek muhtarların verdikleri hizmetlerin daha kurumsal bir yapıya kavuşması arzusunun altını çizdi.

Anavatan Türkiye’den gelerek KKTC’yi ziyaret eden muhtarların ülkemizde yaptığı temaslardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Türkiye’de görev yapan tüm muhtarların da 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’deki muhtarlarla Türkiye’den muhtarların arasındaki güçlü bağdan duyduğu mutluluğun altını çizdi. 

Kaynak: BRTK - Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu                

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1