banner2
banner34

Tatar: Tüm riskler kalkana kadar hem havadan hem karadan çalışmalar sürecek

Tatar: Tüm riskler kalkana kadar hem havadan hem karadan çalışmalar sürecek
banner45

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersinlik bölgesinde geniş bir alanda etkili olan yangının kontrol altına alınmasının ardından BRT’ye değerlendirmede bulundu.

Afet ve Acil Durum Komitesi olarak soğutma çalışmalarının devam etmesi kararı aldıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Tamamıyle bütün riskler ortadan kalkana kadar hem havadan hem karadan çalışmalar devam edecek” dedi.

Tatar, “Gece yarısı bölgedeydik. Yağmurun yağdığını gördük sevindik. Yangının her yerden söndüğü haberleri geldi. Kriz merkezi olarak Zambak Tatil Köyü’ndeydik, bütün bölgelere bakıldı. Ardahan, Topcuköy, Mersinlik ,Tatlısu.. Yağmur yanan bölgelere aynı şiddetle düştüğü için söndü denildi fakat sabah biz kriz komitesi olarak bu yangının söndürülmeye devam etmesi gerektiği kararını aldık. Tamamıyle bütün riskler ortadan kalkana kadar çalışamalar devam edecek” dedi

Bölge halkıyla da biraraya gelerek görüşlerini aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı, olayın iyi yönetildiğini söyledi.

banner37
“Hepimiz üzgünüz. Elbette eksiklikler olabilir ama yangın başarıyla kontrol altına alındı” diyen Tatar, tüm çalışmalarda en önemli katkının ihalardan geldiğini ifade etti.

Tatar, “İHA’lar, gökyüzünden nerede hangi noktada ateş olduğunu gösterdi. Yangının kontrol edilmesi için karadan ve havadan ciddi çalışmalar yapıldı” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yangından etkilenen bölgelerin yeniden ağaçlandırılması için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 1 milyon fidan gönderileceği müjdesini de verdi.

Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine teşekkür ederek gerekli dikim çalışmalarının ivedilikle başlayacağının altını çizen Tatar, “Eskisinden daha iyi bir orman yaratmamamız gerekiyor” vurgusu yaptı.

Tatar, “İskele ve Tatlısu bölgesi turizm açısından fevkalade önemli bir bölge. Yanan yerlere fidanların ekilmesiyle 15-20 sene sonra eski görüntüyü elde edebileceğiz. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Orman Dairesi Müdürü ve ekipler bu çalışmaları başlattı. Önce temizleme olacak nerede ne fidanlar dikilecek karar verilecek.. Zarar bir an önce giderilecek ve yıllar sonra gelecek nesillere armağan edeceğiz. KKTC gerekenleri yapacak. Herkese teşekkür ederim çalışmalarından dolayı.. Yağmurun zamanında gelmesiyle sabah saatlerinde yangının sönmesi hepimizin tesellisi oldu.”

Kaynak: BRT

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1