banner2
banner34

Tatar: Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye desteği her alanda sürecek

Tatar: Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye desteği her alanda sürecek
banner45

Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen “Kıbrıs Türklerinin Varlık Mücadelesinde Gazinin Kahramanları” konulu anma töreni için Ankara’ya giden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün akşam saatlerinde Türkiye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

TAK ve BRT‘ye Erdoğan’la yaptığı görüşmeyi değerlendiren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un mevkidaşı Türkiye Ticaret Bakanı Mehmet Muş’la yaptığı temasta gündeme gelen Türkiye
Cumhuriyeti’ndeki mevduat kalkanı uygulamasının, aynen KKTC’de de geçerli olması, Türk Lirası’nın yaygınlaştırılması için Türkiye Cumhuriyeti’nden, KKTC’ye ihracatların Türk Lirası olarak fatura edilmesi noktasındaki ricası üzerine yanında talimat verdiğini söyledi.

Türkiye’den şu ana kadar KKTC’ye 590 bin doz aşının gönderildiğini hatırlatan Tatar, Türkiye’nin ihtiyaçlara göre bundan sonra da desteğini devam ettireceğini ve Turkovac aşısının da KKTC’ye verileceğini belirtti.

banner37
Türkiye’nin KKTC karayollarına yatırımının süreceğini ve projelerin süratle devam ettirilmesi için gereken desteğin verileceğini ifade eden Tatar, Ercan Havalimanı’nın da en geç Mart ayına tamamlanacağı bilgisini aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kıbrıs Türk tarafının ortaya koyduğu iki devlet politikasını desteklediğini ifade eden Tatar, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin KKTC ile işbirliğinde haklarını korumaya devam edeceğini vurguladı.

Erdoğan’ın, fahri doktora ünvanı almasından ötürü kendisini tebrik ettiğini ifade eden Tatar, Erdoğan’ın ayrıca Türkiye’de gençlerle buluşması ve Kıbrıs meselesini birinci ağızdan anlatmasından ötürü memnun olduğunu ve ulusal davanın gençliğe anlatılmasının yararlı olduğunu söylediğini belirtti.

Kırşehir ziyareti sonrası İstanbul’a gideceğini de söyleyen Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Türkiye Cumhuriyeti uçağı ile İstanbul’a gideceğini ve Türkiye emekli subaylar derneğinin düzenleyeceği şehitleri anma etkinliğine katılacağını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1