banner2
banner34

Tatar: Türkiye, Güney Kıbrıs, İsrail ve BM Barış Gücü'nden toplam 7 hava aracı yangına müdahale edecek

Tatar: Türkiye, Güney Kıbrıs, İsrail ve BM Barış Gücü'nden toplam 7 hava aracı yangına müdahale edecek
banner45
banner46

Günün ağarması ile birlikte yangına havadan müdahale başladı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bölgede Tarım ve Orman Bakanı Dursun Oğuz ve diğer yetkililerle birlikte incelemelerde bulunuyor. Günün ağarması ile birlikte yangının etkilediği alanın büyüklüğü de ortaya çıktı.

banner37
Tarım ve Orman Bakanı Dursun Oğuz dün itibarı ile 10 bin dönüm arazinin yangından olmusuz etkilendiğini akşam da yangının devam ettiğini ve bu alanının maalesef büyüdüğünü ifade etti. Oğuz etkilenen alanın tam olarak ne kadar olduğunun gün içerisinde netleşeceğimi kaydetti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise bölgede incelemeler yaptıktan sonra yaptığı açıklamada yangının söndürülmesi için çalışmaların tüm hızı ile devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, yapılan temaslar sonucu Türkiye'den bir, Güney Kıbrıs'tan 2, İsrail'den 2 ve BM Barış Gücü'nden 2 olmak üzere gün içerisinde 7 hava aracının havadan yangına müdahale edeceğini söyledi. Günün ağarması ile birlikte havadan müdahalenin başladığına işaret eden Tatar, öğle saatlerinde havadan müdahalenin toplam 7 araçla yapılmasının beklendiğini belirtti. Tatar, hava araçlarının yanı sıra bölgede KTBK ve GKK birlikleri, Orman Dairesi, Belediyeler, Kurum ve kuruluşlarının gönderdikleri personel ve araçlarla, ayrıca vatandaşların yoğun bir şekilde katılarak yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1