banner2
banner34

Tatar’a yalanlama: Harita müsteşarında

Tatar’a yalanlama: Harita müsteşarında
banner45

Cumhurbaşkanı Tatar Cenevre görüşmelerine giderken bir önceki Cumhurbaşkanı Akıncı’nın sunduğu haritayı görmediği, haberi olmadığı şeklindeki açıklamasına Cumhurbaşkanlığı eski müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu’ndan yalanlama geldi.

banner37
Hüdaoğlu görevi devrederken haritayı kapalı bir zarfta Ersin Tatar’ın müsteşarına verdiğini ve tüm tutanakların da Cumhurbaşkanlığı arşivinde yer aldığını kaydetti.

Hüdaoğlu’nun açıklaması şöyle:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın bugün basında yer alan şöyle bir açıklaması var: “Bir harita verdiler. Nerede bu harita. Ben cumhurbaşkanıyım bu haritayı bulamadım. Akıncı’ya sorun bakalım nerededir bu harita. Bu haritayı çok merak ediyorum. Sen gidip harita veriyorsun ben bu haritayı bulamıyorum.” Bu haritayı Sayın Tatar’ın müsteşarına bizzat ben teslim ettim. Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı olarak görevimi tamamlayıp Sayın Okan Donangil’e devrederken, konunun hassasiyeti nedeniyle haritayı, ne olduğunu belirterek kapalı bir zarf içinde şahsen verdim. Bu arada devletin devamlılığı ilkesi gereği, Crans Montana dahil olmak üzere Sayın Akıncı dönemine ait tüm tutanaklarla belgeler de eksiksiz biçimde Cumhurbaşkanlığı arşivine kaydedilmiştir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Erhan
Hasan Erhan - 3 yıl Önce

Bir evrağı bulamadık da devlet olunca devletin bütün işleri için yazılacak belgeler ihtiyaç olduğunda nasıl bulunacak?

SIRADAKİ HABER

banner12

banner1