banner2
banner34

Tatar’dan 6 maddelik öneri

Tatar’dan 6 maddelik öneri
banner45
banner47

banner37
Rum basını Cumhurbaşkanı Tatar’ın sunduğu 6 maddelik belgeyi yayınladı.

Tatar’ın sunduğu iddia edilen belgede iki eşit uluslararası statüden bahsederken, zaman limitli bir görüşme takvimi talep ediliyor.

1-Genel Sekreterin inisiyatif alıp yeni bir Güvenlik Konseyi kararı çıkaracak. Bu kararla birlikte iki tarafın eşit uluslararası statüsü ve eşit egemenliği garanti altına alınacak. Alınacak bu kararla, var olan iki devletin iş birliğine dayalı bir ortaklık kurmasının yolu açılacak.

2- İlgili kararın alınmasıyla birlikte oluşacak olan eşit uluslararası statü ve eşit egemenliği sonrası, iki taraf, sonuç odaklı, zaman limitli, BM Genel Sekreteri nezdinde bir müzakere sürecini başlayacak. Bu aşamadan sonra müzakereler iki tarafında kabul edeceği bir işbirliği anlaşmasını hedefleyecek.

3- İki devlet arasındaki bu müzakereler AB konuları, mülkiyet, güvenlik ve sınır düzenlemeleri gibi konular üzerine olacak ve ilişkileri düzenleyecek.

4-Yapılacak olan müzakereler, Türkiye, Yunanistan ve İngiltere tarafından desteklenecek, eğer ihtiyaç duyulursa, AB gözlemci olarak katılabilecek.

5- Eğer iki devlet herhangi bir kontekste bir anlaşmaya varırsa, iki devlet bir birlerini eş zamanlı tanıyacak, garantör ülkeler de bu anlaşmayı destekleyecek.

6-Müzakereler sonunda ulaşılacak olan herhangi bir anlaşma iki devlette de eş zamanlı olacak şekilde referanduma gidecek.

Kaynak. Memleket Gazetesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Firuz Atakan
Firuz Atakan - 3 yıl Önce

Tayyip ve uşağı Tatar ,dünya hukuğuna ters ve yanlış bir kararla dünyaya rezil kepaze oldular.

SIRADAKİ HABER

banner12

banner1