banner2

Tatar’ın kabusu

Başbakan Ersin tatar Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanırken hükümette sorun yaratmamak için de uğraş halinde olmasına rağmen Cypfruvex bir karabasan gibi peşini bırakmıyor.

Ciddi bir borç batağında olmasına rağmen, sektördeki denge unsuru olarak gördüğüm için yaşamasına önem verdiğim Cypfruvex mevcut sorunları çözeceğine maalesef yeni sorunlarıyla gündeme gelirken enerji doğru yere yönlendirilemiyor.

Ersin Tatar başbakan olduktan sonra özel kalem müdürü olarak atadığı Cemal Redif’i kısa bir süre sonra görevden alarak önceden de görev yaptığı Cypfruvex müdürlüğüne atamıştı.

Hakkında Maliye Teftiş Kurulu’nun yayınladığı,  kurumu zarara uğrattığıyla ilgili rapor bulunan ve Cypfruvex ile davalı olduğu halde kuruma müdür olarak atanan Cemal Redif ile yönetim kurulu arasında ciddi sorunlar yaşanmıştı.

Müdürün görevden alınmasını talep eden yönetim kurulu, hükümetten bu yönde bir eğilim görmeyince kendileri görevi bırakmıştı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı olan Cypfruvex bu dönemde Maliye Bakanlığı’na devredilir. Üreticinin itiraz ettiği bu devir aslında yasal sahiplik yapısıyla ilgili olarak yapılmıştır.

Bir süre benim kurum olarak gördüğüm şirketin yönetim kurulunu oluşturamayan Başbakan Tatar’ın imdadına, bölgedeki deneyimli isimlerden Erdoğan Şanlıdağ yetişti.

Erdoğan Şanlıdağ’ın başkanlığında oluşan yeni yönetim de göreve geldikten kısa bir süre sonra müdürle uyumsuzluk yaşamıştır.

Görüştüğüm yeni ve eski yönetim kurulu üyeleri, çalışanlar ve üreticilerin müdürle ilgili olarak söylediklerinin uyuşması beni şaşırtmamıştı.

Uyumsuzlukların neler olduğu beni çok ilgilendirmemekle birlikte, derdim narenciye sezonunun içinde Cypfruvex’in bu sorunu aşarak yoluna devam etmesi gerektiğidir.

Cemal Redif’in müdür olarak atanmasıyla birlikte yaşanan bu gelişmelerde müdürünü sahiplenecek diye ikinci yönetim kurulunu da kaybetmek üzere olan Başbakan Tatar için kurum bir kabusa dönüştü.

Bence sorun kısa bir süre içinde, seçim sonrasına ertelenmeden çözmelidir. Bu, seçimler geçene kadar halının altına süpürülecek sorun değildir.

Yönetim kurulu üyeleri müdürün görevden alınmasını talep ederken başbakanın kayıtsız kalmaması gerektiği inancındaydım. Cypfruvex’in kaybedecek zamanı olmadığı gerçeğiyle hareket etmek gerekmektedir.

Sektörün denge unsuru olduğu ve narenciye üretiminin sürdürülebilirliği için varlığına ihtiyaç duyulduğu görüşümü sık sık tekrarladığım Cypfruvex’in önemi bu sezonun başından oraya çıkmış ve bu gereklilik bize kendini yeniden hatırlatmıştır.

Cypfruvex şirketinin Valensiye ile ilgili fiyat açıklamasıyla birlikte tüccarın alış fiyatlarını yükseltmesi kurumun işlevinin göstergesidir. Cypfruvex, pazar bulabildiği ölçüde tüccardan daha yüksek ücret vererek ürün alacağı için üreticinin de emeğinin karşılığını alabileceği ortamın yitirilmemesi için zaman kaybına tahammülümüz yoktur.

Yönetim kurulu ile müdürün uyumsuz olduğu bir yapıda bu süreç başarıyla atlatılamaz. Ya yeniden yönetim gözden çıkartılacak ya da müdür görevden alınacak. Tatar, karar verip bu kabustan kurtulmalıdır. Cypfruvex seçime kurban gitmesin…

YORUM EKLE
YORUMLAR
kazim Altan
kazim Altan - 4 yıl Önce

InsAllah. UBP bu!

banner12

banner1