banner2
banner34

TDP de İsviçre'ye gidecek

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bugün Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS) ziyaret ederek, Genel Sekreter Şener Elcil ile görüştü.

TDP de İsviçre'ye gidecek
banner45

Özyiğit ve Elcil, eğitim alanında yaşanan sorunlar, Kıbrıs sorununda gelinen aşama ve hükümetin icraatları ile ilgili iddiaları değerlendirdi.

Kıbrıs sorununda Crans-Montana’da yeni bir süreç başlayacağını söyleyen Özyiğit, parti olarak katılım daveti aldıklarını ve İsviçre’ye gideceklerini belirtti.

Elcil, Kıbrıs sorununda gelinen noktanın karar verme aşaması olduğunu, ayrılma değil, adanın birleşmesini istediklerini belirtti.

Özyiğit: Sendikayı evim olarak görüyorum

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, KTÖS’te yıllar boyunca mücadele verdiğini, sendikayı evi olarak gördüğünü kaydetti.

KTÖS’ün kısa süre önce genel kurulunu gerçekleştirdiğini anımsatan Özyiğit, yeni yönetime başarılar diledi.

Kıbrıs sorununa değinen Özyiğit, Crans-Montana’da yeni bir evrenin başlayacağını, sorunun çözüme ulaşmasını istediklerini belirtti.

Crans-Montana için partiye davet geldiğini söyleyen Özyiğit, katılacaklarını açıkladı.

Ülkede son dönemde, Ercan Havalimanı ihalesi, arazi kiralamaları gibi bazı konularda çeşitli iddiaların gündeme geldiğini söyleyen Özyiğit, “talan, yağma ve vurgun” düzeni yaşandığını savundu. Özyiğit, “Tüm bunların hesabı sorulacak” dedi.

banner37
KTÖS ile eğitim konusunu da konuşmak ve işbirliği yapmak istediklerini dile getiren Özyiğit, “Eğitim yıllardır kanayan bir yara. Devlet politikası oluşturulamadı, sadece hükümet değil bakan değişikliklerinden bile sistem değişiyor” diye konuştu.

Yarışmacı sınavların ve eğitim anlayışının sorgulanması gerektiğini belirten Özyiğit, “Bunun yanında, Türkiye’de rejimin evrilmesi ve sultanlığa, şeriat düzenine doğru gidiş var. Çağdaş bilim yerine dini öğeler ortaya çıkıyor” dedi.

Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde verilen eğitim ve içeriğin “tehlikeli bir sürecin sinyallerini verdiğini” iddia eden Özyiğit, “Bir ümmet toplumu yaratılmak isteniyor. Buna karşıyız” diye konuştu.

Elcil: Gelinen nokta karar verme aşaması

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, ziyaret için Özyiğit’e teşekkür ederek, “evinize hoş geldiniz” dedi.

Kıbrıs sorununun çözümünün KTÖS ile TDP’nin ortak mücadelesi olduğunu, federal çözüme ulaşılması adına mücadele edildiğini kaydeden Elcil, gelinen noktanın karar verme aşaması olduğunu, ayrılma değil, adanın birleşmesini istediklerini belirtti.

Elcil, eğitim alanında işbirliğini olumlu bulduklarını söyleyerek, parasız, bilimsel ve demokratik bir eğitim için çalıştıklarını söyledi.

Yarışmacı sınavların, “hasta bir toplum” yaratılmasına yol açtığını savunan Elcil, bireysellik ve edilgenliğe çanak tuttuğunu kaydetti. Elcil, sınavların kalkmasını istediklerini dile getirdi.

Hala Sultan İlahiyat Koleji müfredatının Suudi Arabistan’daki okullarda uygulanan bazı dersleri de içerdiğini savunan Elcil, “Biz Arap kültürünün Kıbrıs Türk toplumuna empoze edilmesi kabul etmiyoruz. Laik eğitim sisteminde aydınlık bireyler yetiştirmeyi istiyoruz” dedi.

Verdikleri mücadelenin Kıbrıs Türk toplumunun ayakta durma mücadelesi olduğunu söyleyen Elcil, buna inanan tüm kesimlerle yan yana mücadeleye hazır olduklarını, cephenin birleşmesinin önemli olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1