banner2
banner34

Temaslı hemşireler pandemi hastanesinde çalıştırılacak

Temaslı hemşireler pandemi hastanesinde çalıştırılacak
banner45

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Yataklı Tedavi Kurumları Müdürlüğü’nün aldığı ve duyurduğu karara göre Covid-19 temaslısı olan hemşirelerin durumu, temas takip ekibiyle istişare edilerek temaslı oldukları sürelerde Lefkoşa Acil Durum Hastanesi'nde görev yapacak.

Kıbrıs Net Haber’in elde ettiği yeni karara hemşireler büyük tepki gösterirken, bakanlıktan adalet istediklerini kaydettiler.

Görüşlerine başvurduğumuz hemşireler, diğer kamu çalışanlarının temaslı olmaları halinde evlerinde veya karantina merkezlerinde tutuluyorken kendilerine neden böyle davranıldığını anlayamadıklarını belirttiler.

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan ve hemşirelere gönderilen yazı şöyle: 

banner37
Son günlerde Covid-19 hastalarının Letkoşa Acil Durum Hastanesi'ne başvuru orannda artış olması nedeniyle, hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi, hasta mağduriyetini önlemek ve hasta bakımnı sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 25.08.2021 günü tüm hastane Başhekim ve Başhemşireleri ve Sendikalarla yapılan toplantıda aşagidaki kararlar alınmıştır

1.Yataklı Tedavi Kurumlarına bağlı çalışan özel dal hastaneleri dışındaki hastanelerin her birinden 2 hemşire 27 Ağustos 07 Eylül 2021 tarihleri arasında Lefkoşa Acil Durum Hastanesi'ne görevlendirilecektir.

2.Covid-19 Temaslısı olan hemşirelerin durumu Temas Takip ekibiyle istişare edilerek temaslı oldukları sürelerde Lefkoşa Acil Durum Hastanesi'nde görev yapacaktır.

Her iki durumda olan ve amiri tarafindan görevlendirilen hemşirelerin görev yerine gitmemesi durumunda 6/2009 Kamu Sağlık çalışanları Yasası'nın 97. Maddesi gereği işlem başlatılacağnı bildirir, gereğini saygılarımla rica ederim.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2021, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1