banner2
banner34

Terfi ve atamalar bekleniyor

Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) (Değişiklik) Yasası’nın 28 Ocak’ta yürürlüğe girmesinin ardından gözler; PGM 1’inci ve 2’nci yardımcılıklarına yapılacak atamalara çevrildi.

Terfi ve atamalar bekleniyor
banner45

banner37
Polis örgütünde, boşta kalan üst makamlara gerekli atamaların yapılabilmesi amacıyla yasada yapılan değişikliğin yürürlüğe girmesinin ardından gözler, Polis Genel Müdürlüğü’nde yapılacak terfi ve atamalara çevrildi.
Polis örgütünde yıllar içerisinde, mahkemelik olan terfiler ve uzun süredir verilmeyen terfiler, polis örgütünün üst makamlarında boşluk yaşanmasına neden oldu. Terfilerde son yıllarda yaşanan sorunlar; özellikle mevcut yardımcıların emekliliği sonrasında, PGM 1’inci ve 2’nci yardımcılıklarının boş kalmasını da beraberinde getirdi.  PGM 1’inci ve 2’nci yardımcılığına yapılacak atamalar bekleniyor.

YELDENER: SÜREÇ İŞLİYOR

Başbakanlık Müsteşarı Suat Yeldener, konuyla ilgili olarak HABERCİ’ye yaptığı açıklamada, söz konusu terfi ve atamaların kısa sürede yapılabilmesi amacıyla yasada değişiklik yapıldığını vurguladı.
Terfilerle ilgili sürecin Polis Genel Müdürlüğü ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın istişareleri sonrası başladığını ve Polis Genel Müdürü’nün tavsiyesiyle Güvenlik Kuvvetleri Komutanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın 3’lü kararnamesiyle terfilerin yapıldığını anımsatan Yeldener, “Bizim sürece müdahale etme gibi bir durumumuz yok. Henüz bir tarih vermek mümkün değil fakat PGM ve GKK arasında terfilerle ilgili süreç başlatıldı” diyerek söz konusu mevkilere, gerekli atamaların en kısa süre içerisinde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1