banner2
banner34

TKP hükümeti istifaya davet etti

Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, yaptığı icraatlardan dolayı devleti tartışılır duruma getirdiğini savunduğu hükümete, halkın dayanacak gücü kalmadığını belirtti ve istifa çağrısı yaptı.

TKP hükümeti istifaya davet etti
banner45

Tunalı, “Halk sizleri artık görmek istemiyor. Sizin bu yaptıklarınızdan bıkıp usanmışlardır. Meclis tatile girmeden ‘bizden artık bu kadar’ deyip istifa edin. Sizin rant kavgalarınızı bu halk çekmek zorunda değildir” iddiasında bulundu.

TKP Yeni Güçler Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı yazılı açıklamasında, “hükümetin yaptığı usulsüzlüklerle ülkeye zarar verdiğini” ileri sürdü. 
“İhaleler ve arazi kiralamaları ile ilgili olarak hangi taşı kaldırsak altından ya bir bakan ya da bir milletvekili çıkıyor” diyen Tunalı, halkın endişeli olduğunu belirtti.

Bağımsız milletvekillerinin desteğiyle ayakta duran hükümetin artık sonunun geldiğini öne süren Tunalı, hükümetin ülkeye verecek bir şeyi kalmadığını, ülkenin malvarlıklarını kendi amaçlarında kullanma yarışına girdiğini savundu.

Tunalı, “Ercan Havalimanı’yla ilgili açıklamaların hiç de hoş açıklamalar olmadığını” kaydederek “Devletin en gözde yeri havaalanı ihalesinin tartışılır duruma getirilmesi ve rant yeri olarak gösterilmesi kabul edilebilir bir durum değildir” ifadelerini kullandı.

banner37
Rant uğruna “haramdan uzak otel” yapılmasının düşünüldüğünü ancak bunun haramdan ne kadar uzak olacağının yorumunun halka ait olacağını kaydeden Tözün Tunalı, hükümetin artık koltuklardan kalkma zamanının geldiğini ifade etti.

TKP Yeni Güçler Başkan Yardımcısı Tunalı, 1600 geçicinin kadrolanmasıyla ilgili yasa önerisine de değinerek bunun oy avcılığı ve hiçbir sınava tabi tutulmadan işe alınan bu kişilerin geleceğinin karanlık olduğu görüşünü savundu.

Düzenin bozulmasını istemeyen ve bu yüzden bir anlaşmadan yana tavır koymayan partilerin artık su yüzüne çıktığını kaydeden Tözün Tunalı, bunların halktan hangi yüzle oy isteyeceğini sordu.

Tunalı, açıklamasında “Bedel ödeyerek bu ülkenin yaşatılması için mücadele veren halkımızın dayanacak gücü kalmamıştır. Bu icraatlardan dolayı devleti tartışır duruma getirdiler. Devletin itibarını bitirdiler” diyerek halkın artık hükümeti görmek istemediğini, bıkıp usandığını belirtti ve “Meclis tatile girmeden bizden artık bu kadar deyip istifa edin. Sizin rant kavgalarınızı bu halk çekmek zorunda değildir” dedi.

Tunalı, KKTC’nin kurtuluşunun TKP Yeni Güçlerle olacağını da savundu.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1