banner2
banner34

TKP Yeni Güçler yeni yılı kutladı

TKP Yeni Güçler yeni yılı kutladı
banner45
banner46

TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, “Demokratik laik toplum yapımızın korunup geliştirildiği, kişisel veya partisel çıkar yerine toplumsal çıkarların öne çıkarıldığı, yurdumuzda ve dünyamızda öncelikli olarak sağlıklı bir yaşam, barış, huzur ve refah umutlarının yükseldiği bir döneme geçilmesi hedefimizle tüm yurttaşlarımızın yeni yılını kutlarız” dedi.

Çakıcı yazılı açıklamasında, beklentilerin ve umutların gerçekleşmediği bir yılı daha geride bıraktıklarını kaydetti. 2021 yılının ekonomik çöküntü yanında politik vaatlerin de tümden boş çıktığı bir yıl olduğunu ifade eden Çakıcı, dünyada olduğu gibi ülkede de etkisini artıran koronavirüs salgınının, alınan tedbirlerin yetersizliği ve denetim eksikliğinden dolayı halkın sağlığını tehdit etmeye devam ettiğini kaydetti.

banner37
Kıbrıs sorununun bu yıl da kalıcı siyasi bir çözüme ulaştırılamazken, “fedaral çözüm” şekli yerine “iki devletli çözüm” modeli üzerine açıklamalar yapıldığını ifade eden Çakıcı, şöyle devam etti:

“Yeni asgari ücret seçim yasakları içerisinde bir Oscar’lık büyük yalan filmi oynanarak belirlenirken, yurttaşlarımız açlık sınırının altında bir yaşama mahkum edildi. Ekonominin lokomotif sektörleri sayılarak uzun yıllardan beridir devlet eliyle desteklenen turizm ve eğitim sektörleri durma noktasına gelirken, çok sayıda esnaf kepenk indirmek zorunda kaldı.

Vergi reformu yapılıp büyük sermaye çevrelerine tanınan sınırsız muafiyetler bu yıl da kaldırılmadı. Eğitim reformu yapılıp bilimsel demokratik eğitim sistemi yerleştirilmezken teokratik sisteme geçiş adımları atılmaya devam edildi. Tarım reformu yapılıp teşviklerin 5-6 büyük sermaye sahibi aileye gitmesi yerine küçük ve orta ölçekli üretimin desteklenmesi bu yıl da gündeme gelmedi. Özel sektör çalışanları bu yıl da üvey evlat muamelesi görmeye sendikalaşmalarının önündeki engeller korunmaya devam edildi. Kirada oturan evsiz yurttaşlarımızın konut sahibi olması için bu yıl da hiç girişim yapılmadı. Kadın ve gençlere yönelik iş kurma amaçlı destekler de hükümetin gündemine hiç gelmedi. Rant amaçlı çevresel tahribat ve dere yatakları işgalleri sürdürülerek felaketlere davetiye çıkarılmaya devam edilirken, yollardaki alt yapı yetersizliği bu yıl da can almaya devam etti. Yağmur sonrası yıllardır yaşanan çile 2021 yılının son günlerinde aynı görüntülerle yine mağduriyetler yaşattı.

Yeni yılı yeni umutlar, beklentiler ve hedefler bütünlüğüyle ele alacak olursak, demokratik laik toplum yapımızın korunup geliştirildiği, kişisel veya partisel çıkar yerine toplumsal çıkarların öne çıkarıldığı, yurdumuzda ve dünyamızda öncelikli olarak sağlıklı bir yaşam, barış, huzur ve refah umutlarının yükseldiği bir döneme geçilmesi hedefimizle tüm yurttaşlarımızın yeni yılını kutlar, bu hedefler doğrultusunda kararlı ve örgütlü bir mücadeleye davet ederiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1