banner2
banner34

Toplu taşımacılığa düzenleme

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Trafik Dairesi, Girne Belediyesi , Lapta Belediyesi ve Alsancak Belediyesi ile işbirliği içerisinde, batıda Karşıyaka’dan başlayarak Girne’ye kadar olan güzergahtaki (Güzelyalı Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Karaoğlanoğlu Caddesi) toplu taşımacılığa düzenleme getirmek için başlatılan çalışmalar tamamlanmak üzeredir.

Toplu taşımacılığa düzenleme
banner45
banner46

banner37
Konu ile ilgili Mart 2019’da başlayan sürecin önümüzdeki haftalarda tamamlanması hedefleniyor. Buna göre söz konusu güzergahtaki duraklar için yer tespiti çalışmaları yakında tamamlanacak. Yapılan çalışmalar çerçevesinde otobüs duraklarına bir standart getirilerek duraklar modernleştirilecek ve engelsiz hale getirilecek.

Buna ek olarak otobüs ile minibüslerin duraklar dışında yolcu indirip bindirmesinin caydırıcı hale getirilmesi için, duraklar dışında yolcu indirip bindirdiği tespit edilen ticari araçların işletme izinlerininin iptali dahil, bir dizi sert önlem alınacak.

Bölge belediyeleri ile işbirliği içerisinde çalışmalarını en kısa sürede bitirmeyi planlayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Trafik Dairesi, bu sayede Girne batı bölgesinde toplu taşımacılığın düzenli ve güvenli bir şekilde yapılmasını amaçlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1