banner2
banner34

Töre, Türkiye Milli Savunma Bakanlığı temsilcisi Orgeneral Kadıoğlu’nu kabul etti

Töre, Türkiye Milli Savunma Bakanlığı temsilcisi Orgeneral Kadıoğlu’nu kabul etti
banner45

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Milli Savunma Bakanlığını temsilen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak amacıyla ülkede bulunan Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nu kabul etti.

Meclis Şeref Salonu’nda yer alan kabulde, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu da yer aldı.

Kabulde, ilk sözü alan Meclis Başkanı Töre, 20 Temmuz Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türk halkının bedeninde bir can olduğunu, Türkiye ve Türk ordusunun ise KKTC’nin can damarı olduğunu kaydetti.

Töre, “Türkiye ve Türk ordusu olmadan buradaki milli bekamız devam edemez. O nedenle milli bekamızı, milli varlığımızı korumak için hem Doğu Akdeniz bölgesinde hem de Kıbrıs adasının kuzeyinde mutlaka Türkiye ve Türk ordusu bulunmalıdır” diyerek, 1878’te Osmanlı’nın adadan çekilmesiyle büyük acılar çekildiğini, ancak sonunda kahraman ordunun şafak vakti geldiğinin görüldüğünü belirtti.

banner37
Dahili ve harici bedbahtların hem KKTC’nin sonlanmasını hem de Türk ordusunun adadan çekilmesini istediğini ve bu yönde baskılar, kulis faaliyetleri yaptıklarını söyleyen Töre, “Savaşla yapamadıklarını, siyasi arenada, uluslararası toplantılarda, gerekse de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarında yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Türkiye olmasaydı Kıbrıslı Türklere yapılan katliamların yaygınlaşacağını, ancak Türk ordusunun caydırıcı bir güç olarak adada olmasıyla yaygınlaşmasının engellendiğini ifade eden Töre,  milli dava için şehit olanlara, gazi olup hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ömür diledi.

-  Orgeneral Kadıoğlu

Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ise, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında 13-14 yaşında bir genç olduğunu ve o zamanlar Eskişehir üzerinde uçakların harekat için kalkmasını seyrettiğini belirterek, bu yaşadıklarının kendisini pilot olmaya yönlendirdiğini ve Hava Kuvvetlerinin bir ferdi olarak ülkenin savunması için çeşitli uçuşlar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Kadıoğlu, Hava Kuvvetleri olarak kendilerine güvenlerinin tam olduğunu ve verilen her görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyleyerek, halkın müsterih olmasını istedi, kendilerinin her zaman KKTC’nin arkasında olduğunu dile getirdi. 

Verilecek mücadelenin bir ekonomik mücadele olduğunu söyleyen Kadıoğlu, Azerbaycan gibi diğer Türk devletleriyle iş birliği içerisinde bölgesel bir güç halinde yükselme temennisinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1