banner2
banner34

Töre’den DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’a ziyaret

Töre’den DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’a ziyaret
banner45
banner46

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, 5 Mayıs 2023 Cuma günü, saat 12:00’de, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’a nezaket ziyaretinde bulundu. Söz konusu ziyaret, Prof. Dr. Hocanın’ın makamında gerçekleşti. Ziyarette; KKTC Cumhuriyet Meclisi Özel Kalem Müdürü İrem Uygun, İdari, Mali, Teknik ve Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu, Basın Dışilişkiler ve Protokol Müdürü Narin Yalıner Ataöz, DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu, Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu ile İdari ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhan Şensoy da hazır bulundu.

“DAÜ Görevini En İyi Şekilde Yapmaktadır”

Ziyarette konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. DAÜ’nün 1989 yılında yasayla kurulan bir devlet üniversitesi olarak eğitim, araştırma ve topluma hizmet konularında görevini en iyi şekilde yapmakta olduğunu belirten Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün toplumuyla bütünleşmiş bir üniversite olduğunun altını çizdi. DAÜ’nün devletin desteğiyle her zaman daha da ileriye gitmek için çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Hocanın, ziyarette bilgi alış verişi gerçekleştireceklerini ve DAÜ’nün daha da yüksek bir ivmeyle yoluna devam etmesi açısından yaptıkları çalışmalar hakkında kendisine bilgi aktaracaklarını kaydetti.

“DAÜ Mutlaka Ayakta Kalmalı ve Güçlenmelidir”

banner37
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında DAÜ’nün KKTC’de bir ilk olmasından dolayı ülke için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, DAÜ’nün mutlaka ayakta kalması, güçlenmesi ve eğitim-öğretimden taviz vermemesi gerektiğini vurguladı. Eğitim kalitesinin önemine dikkat çeken Töre, dünya sıralamalarına giren DAÜ’nün asla gerilememesi ve hep yükselmeye devam etmesi gerektiğine işaret etti. DAÜ’de alınması gereken tedbirler olduğunu aktaran Töre, üniversitenin yaşamsal kaynaklarının artmasının önemine vurgu yaptı. DAÜ’nün Doğu Akdeniz bölgesi, Kıbrıs adası ve Gazimağusa için çok önemli olduğunu belirten Töre, KKTC Cumhuriyet Meclisi olarak DAÜ’ye her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını, sosyal ve kültürel alanlarda da iş birliği yapmaya daima hazır olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre tarafından DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ile DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu’na hediye takdiminde bulunuldu. Prof. Dr. Hocanın tarafından da Töre’ye DAÜ’ye özgü hediye takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1