banner2
banner34

Töre'den şok CTP-PKK ilişkilendirmesi!

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, PKK ile Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) dayanışma...

Töre'den şok CTP-PKK ilişkilendirmesi!
banner45

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, PKK ile Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) dayanışma içerisinde olduğunu iddia etti. Töre, “Türkiye karşıtlığı politikaları CTP’nin kendi yapısı içerisinde vardır. PKK’nın ise Türklüğü parçalamak isteyen bir örgüt olduğunu herkes biliyor. Dolayısıyla üst düzeyde birçok CTP’linin PKK’nın faaliyetlerine sempatiyle baktığını rahatlıkla ifade edebilirim” şeklinde konuştu.

“CTP bu konuda sudan çıkmış ak kaşık değildir”

banner37
“PKK taraflısı olan birinin” CTP döneminde Başbakanlıkta görev yaptığının bilinen bir olay olduğunu savunan Töre şunları söyledi: “İçişleri eski Bakanının birlikte yemek yemeleri, hatta bununla beraber PKK tarafı olan birinin Başbakanlıkta görev yaptığı da bilinen bir olaydır. Dolayısıyla CTP bu konuda sudan çıkmış ak kaşık değildir. Büyükelçiliğin önünde yapılan PKK eylemlerinde CTP’nin milletvekilleri de yer almışlardır. En son Nevruz kutlamasında PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan’a yapılan sloganlar altında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eski Başbakan Ömer Kalyoncu halay çekmiştir.” 

“CTP’nin üst düzeyde birçok yöneticisinin ve milletvekilinin PKK ile içli dışlı oldukları da bir gerçektir”

Töre, sözlerini şöyle tamamladı: “ CTP’nin üst düzeyde birçok yöneticisinin ve milletvekilinin PKK ile içli dışlı oldukları da bir gerçektir. KKTC Cumhuriyet Meclisi PKK’yı bir terör örgütü olarak kabul etmiştir. Dolayısıyla ‘biz halka saygılıyız’ veya ‘barıştan yanayız’ gibi ifadelerle PKK’nın ırkçı, faşist ve şoven bir örgüt olduğunu ve Türkiye’yi bölmek istediğini görmezliğe gelmek ve bir takım eylemlerine katılmak taraf olmak demektir. PKK’ya çanak tutmak demektir.”

 
Kaynak: Haberal
Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 06:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1