banner2
banner34

Törehan’dan üreticiye yüzde 20 indirim müjdesi

Törehan’dan üreticiye yüzde 20 indirim müjdesi
banner45

UBP’nin Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkan adayı Ebru Törehan, başkan seçildiği gün bölgesindeki çiftçi ve hayvancının ihtiyaç duyduğu malzemeye yüzde 20 indirimli ulaşacağını müjdeledi

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkan adayı Ebru Törehan, Kıbrıs TV ekranlarında yayınlanan ‘Sabah Sabah’ adlı programa katıldı.

Törehan’a neden belediye başkan adayı olduğu soruldu. Törehan, başından geçen ve kendisini çok üzen bir olaydan dolayı aday olmaya karar verdiğini söyleyerek, yaşadığı olayı anlattı:

“Bir gün yolda ilerlerken bir kadın arabamın önüne atladı, ben ilk çarptım sandım. Ama yanıma gelip bana süte ihtiyacı olduğunu söyledi. O an yüreğim parçalandı. Kaldığı yere gittim, gördüğüm manzara karşısında çok üzüldüm. İnsanlara hizmet edilmesi gerekiyor diye düşündüm, o gün belediye başkanı olmaya karar verdim. Çünkü belediye başkanı olarak insanlara hizmet etmek istiyorum”

“Belediyenin görevi sadece çöp atmak, çiçek ekmek değildir” diyen Törehan, bölgede esnafın kepenk kapattığını, üreticinin sıkıntı içine olduğu, gençlerin işsizlikle savaştığını belirterek, belediyenin bunlara gözünü kapatamayacağını kaydetti.

“Bölgeye bir çivi çakılmamış” diyen Törehan, kendisinin insana yatırım yapmak için başkan olmak istediğini söyledi.

“İŞSİZLİĞİ BİTİRECEK YENİ İŞ KOLLARI YARATACAĞIZ”

Törehan, bölgeden göçü önlemek için çalışmalar yaptıklarına işaret ederek, “Bölgemdeki bütün işsizleri biliyorum, herkesin meziyetini de biliyorum. Ben o insanların meziyetlerine göre iş kollarını nasıl yaratacağımın projelerini hazırladım. Belediye bir çivi çakmazsa, istihdam alanı da oluşmaz…” diye konuştu.

“HALKIM DURURKEN NEDEN ÜÇÜNCÜ ÜLKE VATANDAŞI ÇALIŞTIRILIYOR?”

banner37
Şu an belediyede üçüncü ülke vatandaşlarının çalıştığını aktaran Törehan, “Benim halkım varken ben neden üçüncü ülke vatandaşı çalıştırıyorum? Benim köylük ekonomik sıkıntı yaşarken neden yabancı çalışsın?” diye sordu.

“Manifestoma koyduğum her işi yapacağım” diyerek seçmene söz veren Ebru Törehan, bölge insanlarının talepleri doğrultusunda projeler hazırladıklarını ifade etti.

HAYVANCILARA İNDİRİM MÜJDESİ

Değirmenlik-Akıncılar bölgesinin her karesini incelediğini belirten Törehan, çok özel anlaşmalar yaptıklarını söyledi.

Ebru Törehan, “Özellikle hayvancılarımız için 2 büyük firmayla bir anlaşma yaptık. Belediye başkanlığı sürem boyunca bütün hayvancılarımıza özel yüzde 20 indirim fırsatı sunulacak” dedi.

Üreticinin üretirken kullandığı araç gereç, makine gibi ihtiyaçların sağlandığı iki büyük firma ile belediyenin anlaşma yapacağını ve tüm alımlarda kendi bölgesinde hayvancılık yapan üreticilerin bu ürünleri yüzde 20 indirimli alabileceğini söyleyen Törehan, bu konuda sözlü anlaşmaları yaptığını, seçildiği zaman da bu sözlü anlaşmaların hayata geçeceğini kaydetti.

“BÖLGEMİZ TURİZMDEN GELİR ELDE EDECEK”

Projeleri merkezi hükümet ile birlikte yürüteceğini ifade eden Törehan, “Ben bölgemizi turizmden gelir elde eden bir noktaya çekeceğim. Bunun için de kendime 2 yıl veriyorum. Hükümet ile birlikte yapacağız bunu. Ben tüm alt yapıyı hazırlamış durumdayım. 26 Aralık sonrasını çok güzel şekilde projelendirdim” dedi.

Akıncılar yolunda drag yarışı yapıldığını anlatan Törehan, “Biz buraya yeni bir pist yağacağız ve bölgemize yeni yatırımlar kazandıracağız. Burada ciddi bir istihdam alanı da yaratıyoruz” diye konuştu.

“Ben hiçbir projemde kaynak sorunu yaşamayacağım” diyen Ebru Törehan, her projenin kaynağını yaratacağını zaten kendisinin uzmanlığının da bu olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2022, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1