Girne'de Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde 23 Mart 2023 tarihinde Adem Kocabaş’ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının üzerinden 1 yıl geçti.

Adem Kocabaş’ı kaybeden aile, adalet arayışlarını dile getirmek için kazanın meydana geldiği caddede toplandı. Kıbrıs Net Haber’e konuşan aile, kazaya sebep olan kişi hakkında cezai işlem yapılmasını talep ediyor.

TRAFİK KAZASINDA YAKININI KAYBEDEN AİLENİN ADALET ARAYIŞI…

Avukat Tuğran Ravancıoğlu, konuyla ilgili verdiği demeçte,  "Kardeşimizin başına gelen bu elim hadiseyle ilgili davanın mahkemeye intikal etmesini istiyoruz. Biz aile olarak üzerimize düşeni yaptık ve davayı açtık.

Dava şu anda mahkemede, ancak bunun bir de cezai tarafı var. Cezai dava ile ilgili olarak yaptığımız son talepten bu yana henüz bir ilerleme kaydedilmedi. Yetkililerden talebimiz, ceza davasının bir an önce mahkemeye sevk edilmesi, yargı sürecinin hızlı bir şekilde yapılması ve ilgili kişinin gerekli cezayı almasıdır. Ancak bu şekilde ailemiz biraz olsun rahatlayabilir" dedi.

Evladını kaybeden Halil Koçabaş ise, küçük kızının her gün rüyasında abisini gördüğünü anlattığını ve onu özlediğini, abisini istediğini söyledi. Baba, "Adaletin yerini bulmasını istiyoruz, başka canlar göçmesin." dedi.

“ÖLÜMLE SONUÇLANAN HER KAZANIN SUÇLULARI TUTUKLU YARGILANMALI”

Aile yakınlarından Oğuz Karaçay da, adaletin gerçekleşmediği sürece acılarının dinmeyeceğini söyledi. Son zamanlarda meydana gelen trafik kazalarında suçlu olanların serbest bir şekilde toplum içinde dolaşmasının, ailelerin acılarını daha da artırdığını belirtti. Karaçay, ölümle sonuçlanan her kazanın suçlularının tutuklu yargılanması gerektiğini söyledi.

Karaçay ayrıca, ölümlü kazaya sebep olan kişinin evini ve adresini değiştirerek yasaların boşluklarından yararlandığını ve davayı uzatmaya çalıştığını da söyledi. Bu durumun düzeltilmesi gerektiğini belirten aile, yasaların bu tür durumları önleyecek şekilde düzenlenmesini talep etti.

AGİT heyeti yalan haber yasa tasarısı için güneye gitmeye hazırlanıyor AGİT heyeti yalan haber yasa tasarısı için güneye gitmeye hazırlanıyor

NE OLMUŞTU?

Girne’de Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde Aliye İnanoğlu (32) yönetimindeki KM 004 plakalı araç ile Alsancak istikametine doğru seyrettiği sırada Merit Park Otel kavşağını geçtikten sonra dikkatsizce önünde seyreden araçları geçmek için yolun sağına geçmesi sonucu o esnada karşı istikametten gelmekte olan Erdem Hondurlu (24) yönetimindeki DZ 244 plakalı araç ile çarpışmışlardı.

İlaç ve Eczacılık Dairesi’nden alınan rapora göre kanser hastası olan zanlının kullandığı ilaçların trafiğe çıkması açısından sakıncalı olduğunu belirtilmişti.

Adem Kocabaş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

MELİHAT HAKSIZ

Editör: TE Bilisim