banner2
banner34

Turistin en zor seyahat ettiği ülke KKTC

Turistin en zor seyahat ettiği ülke KKTC
banner45
banner46

Turistin en zor seyahat ettiği ülke KKTC


Ülkemize turist gönderen acentelerden NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz, şu anda dünyada en zor seyahat edilebilecek yerlerin başında KKTC geldiğini söyledi.
Recep Yavuz, kendi bloğunda yaptığı değerlendirmede, KKTC'nin koronayı, pcr testlerini, karantinayı ve koronaya bağlı ölüm vakalarını ilk yaşayan ülkelerden biri olduğuna dikkat çekerek, ''Dolayısı ile radikal tedbirler alarak çözüme gitme konusunda yerden göğe kadar haklılar. Bununla birlikte neredeyse her gün koronaya bağlı yeni kararların alındığı bir süreçten geçiyoruz. Özellikle mayıs ortasından bugüne hayatımızdaki hızlı değişimlerin farkındasınızdır. KKTC bu hızlı tempoya ayak uydurarak normalleşme sürecini ıskalamamalı. Sanki alınan tedbirlerin dünyadaki son gelişmelere göre revize edilmesinde geç kalıyor gibiyiz. Oysa mayıs ortasından beri turizm hareketliliğindeki esneklikleri ve her geçen gün artan turizm trafiğini takip edenler, korona sonrasında özellikle Adaların revaçta olduğunu ve çok büyük taleplerin oluştuğunu biliyorlar. Girit, Rodos, Mayorka, Kanarya adaları bırakın oda verebilmeyi, misafirlere kiralayacak araba bile bulmakta güçlük yaşıyorlar. Rent a Car fiyatları otel fiyatlarını geçmiş durumda. Lutfhansa talebi karşılamak için iki katlı 500 kişilik Jumbo Jet ile Mayorka seferlerini başlatıyor'' dedi.

BU ARALAR AKDENİZ’DE BİR ADA OLMAK ÇOK REVAÇTA.
Kuzey Kıbrıs zengin tarihi ve kültürü ve doğal güzellikleri ile Akdeniz’in en güzel adalarından birisi ve turizm imkanları ile ideal bir tatil ülkesi olduğunu vurgulayan Yavuz, şunları söyledi:
''Hal böyle iken, halen sürdürülen radikal tedbirler dünyaya ‘turist istemiyor’ izlenimi verebilir. Geçen sene 10 mart günü Kuzey Kıbrıs’ta ilk korona vakalarında turistlerimizi hastanelere taşımış, otelleri karantinaya almış ve süre bitince apar topar hepsini sağ salim ülkelerine göndermiştik. Bu zorlu sürecin izlerini hala hissettiklerini ve bu yüzden yoğurdu üfleyerek yediklerini anlamak mümkün. Ancak bugün itibarı ile çok sey değişti ve koronanın sonlarına doğru, tedbiri elden bırakmamak koşulu ile yeniden hayata dönüş hamleleri artık birbiri ardına yapılıyor.

AKDENİZ'DE TURİST SAVAŞLARI 
KKTC buna ayak uyduracak hamleleri yapmazsa, sadece bu sezonu kaçırmış olmakla kalmayıp, elindeki turist portföyünü de Akdeniz’deki rakiplerine kaptırmış olacak. Zira bir Avrupalı turistin bugün KKTC ‘ye seyahat etmesi zaten bürokratik ve siyasi nedenlerle zor iken, korona vesilesi ile alınan ve hala revize edilmeyen bu katı tedbirlerle daha da zorlaşıyor.
Anlamakta güçlük çektiğim elektronik el bilekliği ve kapalı devre turizm faaliyet tedbirlerini bir kenara bırakıp, KKTC de olası yurt dışı seyahatlerde nasıl bir işleyiş olduğunu irdelemek istiyorum.
İsterseniz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığının resmi sitesindeki, enformasyon dairesinin bugünkü verilerine göre KKTC ye seyahat edebilmenin şartlarına bir bakalım:
KKTC aldığı tedbirlerle bugüne kadar kontrolü elinde tutabildi. Vaka ve ölümler düşük olmakla birlikte aşılanma süreci imkânsızlıklardan dolayı ağır işliyor.
KKTC ülkeleri 6 renkli kategoriye ayırmış;

banner37
Koyu Kırmızı (67 ülke): son 14 gün içinde bu ülkelerden birinde bulunmuş olanlar ile buralarda yaşayanlar KKTC ye giriş yapamıyorlar. Bunu zaten hemen bir kenara koyalım zira,  KKTC ye gitme şansları hiç yok.
Kırmızı (23 Ülke): bu listedeki ülkelerden gelen herhangi biri aşı olsun, olmasın seyahatten 72 saat önce negatif PCR testi alarak ve 10 gün karantinada kalma koşulu ile KKTC ye gelebilirler. Bu listede Belçika, Hollanda, Fransa, Belarus, Estonya, Slovenya, Moldova , Litvanya gibi ülkeler bulunuyor. Sanırım kimse 10 gün karantinada kalmak için 14 günlük tatile gelmez, dolayısı ile bu da bir anlamda bu ülkelerden gelişlerin oldukça kısıtlanması anlamına geliyor. 
Kırmızının bu iki tonu ile KKTC 100 ülke vatandaşlarına kafadan ‘gelmeyin!’ diyor.
Turuncu (29 Ülke): İçinde Türkiye’nin de bulunduğu bu listedekiler ikiye ayrılıyor:
Aşı yaptırmış, ya da hastalığı geçirmiş olanlar: yolculuktan 72 saat önce alınan negatif PCR testi ile karantinasız giriş yapabilecekler.
Aşı yaptırmamış olanlar: yolculuktan 72 saat önce alınmış negatif PCR testi ile birlikte 10 günlük karantinayı göze almak zorundalar.   
Sarı (17 ülke):
Aşı yaptırmış olanlar seyahatten 72 saat önce aldıkları negatif PCR testi ile karantinasız giriş yapabilecekler. Aşı olmamışsa 7 gün karantina mecburiyeti var. Mesela Polonya, Norveç, Finlandiya, İtalya, Avusturya gibi ülkelerden aşı yaptırmadan gelecek olanları karantina bekliyor, sadece test yeterli değil.
Yeşil( 6 Ülke): en torpilli bunlar…. Grönland, Malta, Singapur, İsrail, Yeni Zelanda, Avustralya. Bu ülkelerden aşılı veya hastalığı geçirmiş olarak gelenler için hiçbir kısıtlama yok. Aşı yoksa sadece 72 saat öncesinden alınmış olan negatif pcr testi geçerli.
Gri (33 ülke): Aşı olsa da olmasa da 72 saat önce alınmış negatif PCR testi ve 14 gün karantinayı göze almak zorundalar.''
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1