banner2
banner34

Turistler de kaçak taşımacılığa başladı!

Mağusa Taksiciler Birliği Başkanı Biberoğlu, turistlerin de kiralık araçlarla kaçak taşımacılığa başlamasıyla taksicilerin ekmek yiyemez hale geldiğini vurguladı.

Turistler de kaçak taşımacılığa başladı!
banner45

 

Taksiciler, KKTC’de gelişigüzel dağıtılan T izinlerinin, kaçak taşımacılık karşısında yasal mücadele etmeyi imkansız hale getirdiğine dikkat çekti. 

Mağusa Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Biberoğlu, denetim ve kaçakla mücadelenin daha etkin yapılması gerektiğini vurgulayarak, kaçak taşımacılığın yasal zemine kavuşturulmadığı sürece sorunların önüne geçilemeyeceğini kaydetti.

 

14 durak, 220 taksi ile birlikte binlerce aile mağdur oluyor

Mağusa’nın İskele ve Karpaz bölgesindeki üyelerin de dahil edilmesiyle çok geniş bir lokasyona sahip bir alan olduğunu ifade eden Biberoğlu, 14 durak 220 taksi ve ailelerinin de hesaba katılması ile taksicilikte binlerce kişiyi ilgilendiren bir sektörden bahsedilebileceğinin altını çizdi. 

banner37
 

“Kiralık araç ve vito’larla kaçak taşımacılık başladı” 

Denetim noktasındaki eksikliğin sorun yumağı haline geldiğinin altını çizen Biberoğlu, kaçak taşımacılığın artık rent a car’lar ve vito’larla turistlerin de yaptığı engellenemeyen bir alana döndüğünü ifade ederek, işlerin çığırından çıktığına dikkat çekti. 

 

“İngilizler de kaçak taşımacılık yapıyor”

 Biberoğlu, “Kaçak taşımacılığı artık İngilizler ağırlıkta olmak üzere kiralık araçlar ve vito tarzı araçlarla turistler de yapmaya başladı. Bu iş artık çığırından çıkmış durumda” dedi. 

Özlem ÇİMENDAL / Yeni Bakış

Haberin detayı için tıklayın

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 06:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1