banner2
banner34

Türkeş, Kıbrıs’taki genel havayı öğreniyor

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 5 siyasi partinin başkan ve temsilcileriyle TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nde ayrı ayrı bir araya geliyor.

Türkeş, Kıbrıs’taki genel havayı öğreniyor
banner45

Türkeş, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Meclis’te temsil edilmeyen Halkın Partisi (HP), Yeniden Doğuş Partisi (YDP), Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP -YG) yetkililerini kabul ediyor.

Türkeş’in ilk görüşmesi bugün saat 14.00’te Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay ve parti temsilcileri ile oldu.

Türkeş: Cenevre’deki müzakere öncesinde Kıbrıs’taki genel havayı öğrenmek için siyasi partilerle görüşüyoruz

1 saat süren görüşme sonrasında kısa bir açıklama yapan Türkeş,  dün geldiği KKTC’de gerçekleştirdiği resmi temaslara işaret ederek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’le  görüştüğünü anımsattı.

Türkeş, müzakerelerin Birleşmiş Milletlerin (BM) talebi doğrultusunda bu ay sonunda Cenevre’de  yeniden başlayacağını kaydederek, “Müzakere öncesinde Kıbrıs’taki genel havayı, farklı siyasi partilerin konuya nasıl baktığını öğrenmek için görüşmeler yapıyoruz” dedi.

banner37
Türkeş, Kıbrıs’taki genel sorunlarla ilgili de konuşulacağını belirtti.

Özersay: Sağlıklı diyaloğun gerekli olduğu bir dönemden geçiyoruz

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Türkiye ile gerek Kıbrıs müzakereleri gerekse diğer konularda diyalog halinde olunduğunu söyleyerek, “Sağlıklı diyaloğun gerekli olduğu bir dönemden geçiyoruz” dedi.

İsviçre ‘deki görüşmenin öncesinde Halkın Partisi olarak görüşlerini, düşüncelerini, bazı konulardaki kaygılarını Tuğrul Türkeş ile paylaştıklarını söyleyen Özersay, “Önümüzdeki dönemde de sağlıklı bir diyaloğun önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Görüşmede, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Büyükelçilik Müsteşarı Mehmet Apak da hazır bulundu.

Türkeş, HP’nin ardından sırasıyla ve ayrı ayrı CTP, TDP, YDP ve TKP-YG’den yetkilileri kabul edecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2017, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1