banner2
banner34

Türkiye Cumhuriyeti eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk DAÜ’de konferans verdi

Türkiye Cumhuriyeti eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk DAÜ’de konferans verdi
banner45

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen konferansa katıldı. 1 Haziran 2023 Perşembe günü, saat 10:30’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, 28. Mekanize Tümen Komutanı Tümg. Fethi Oltulu, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ekrem Toklucu, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Üyesi Ersun Kutup, KKTC Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu, Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, ve Prof. Dr. Serhan Şensoy, Fakülte Dekanları, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları ve DAÜ Eğitim Fakültesi’nde eğitim görmekte olan genç öğretmen adayları katıldı.

“Vizyonumuz Bölgenin En İyi Eğitim Fakültesi Olmaktır”

Konferansın açılışında konuşan DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Pehlivan, Prof. Dr. Ziya Selçuk’un çalışmalarından ve konferansın öneminden bahsetti. “Fakültemizin vizyonu bölgenin en iyi Eğitim Fakültesi olmaktır” diyen Prof. Dr. Pehlivan, fakültenin amacının ise ilerici, çağdaş, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, girişimci ve eleştirel düşünceye sahip olan öğretmenler yetiştirmek olduğunu kaydetti.

“DAÜ Uluslararası Yapıya Sahip Bir Üniversite”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın konuşmasında, DAÜ’nün bir devlet üniversitesi olarak kaliteli eğitim ve araştırmanın yanında, topluma hizmet alanlarında da önemli görevler üstlendiğini belirterek, DAÜ’nün bu doğrultuda KKTC’nin farklı alanlardaki vizyonuna katkıda bulunmak üzere çeşitli seminerler düzenlediğini ifade etti. Bu kapsamda Prof. Dr. Ziya Selçuk’un DAÜ’nün en önemli ana görevlerinden biri olan yeni eğitim paradigmaları konusunda önemli bir sunum yapacağını kaydeden Prof. Dr. Hocanın, Prof. Dr. Selçuk’un Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı dönemindeki yenilikçi nitelikteki çalışmalarının, bu çalışmaların KKTC eğitim sistemine de önemli yansımaları olduğuna dikkat çekti. DAÜ’nün yükseköğrenim alanında daha da ileriye gitmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün uluslararası yapıya sahip bir üniversite olduğunu ve dolayısıyla öğrencilerin çok kültürlü bir ortamda sağlam bir eğitim alarak kendilerini geliştirebilmeleri için çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Prof. Dr. Hocanın, Prof. Dr. Selçuk’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, konferansın DAÜ’de ve KKTC’de olumlu yansımaları olacağını kaydetti.

banner37
Eğitim Sisteminin Geleceği ve Yeni Nesil

Açılış konuşmalarının ardından, TC Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, “Yeni Nesil Eğitim Paradigmaları” konulu sunumu ile öğretmen adaylarıyla bir araya geldi. Prof. Dr. Selçuk, sunumunda yapay zekanın eğitimdeki önemi, öğretmenlerin yeni nesil öğrencilere nasıl yaklaşması gerektiği ve mevcut eğitim sisteminde yeni nesle göre düzenlenmesi gereken konulardan bahsetti. Eğitimde gelecekte yapay zeka sisteminin hakim olacağını aktaran Prof. Dr. Selçuk, diploma ve derece sistemlerinin demode olacağını, istihdam politikalarının ise tümüyle süreli ve yetkinlik merkezli olacağını kaydetti. İlgiyle takip edilen sunumun ardından, Prof. Dr. Şelçuk öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Etkinlik sonunda DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın tarafından TC Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a gümüş tabak takdiminde bulunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1