banner2
banner34

"Tuz kokarsa yok devlet, toplum bile kalmaz"

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında konuşan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli aldı ve “siyasilerin yargıya müdahalesi” konusunda konuşma yaptı.

banner45

Angolemli, hükümetin yargıya, emirnamelere, İyi İdare Yasası’na yönelik uygulama ve söylemlerini eleştirerek, siyasilerin bu konulardaki söylemlerinde çok dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Angolemli, Anayasa’ya karşı da kullanılacak sözler ve yapılacak uygulamalarda çok dikkatli olunması gerektiğine, aksi halde alınacak kararların mahkemeden geri döneceğini işaret ederek, fon, emirnameler gibi uygulamaları örnek verdi, “Tuz kokarsa yok devlet, toplum bile kalmaz, dağılırız” dedi.

banner37
Mahkemelere önem verilmesi gerektiğini de belirten Angolemli, mahkemelerde grevin sürdüğünü, personel eksikliği yaşandığını, ancak mahkemelerin saat gibi işlemesi ve sorun ne olursa olsun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Angolemli, mahkemelerin siyasetten uzak bağımsız olması gerektiğini de dile getirerek, mahkemelerin bağımsızlığına toz kondurulmamasını istedi.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2016, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1