banner2
banner34

UBP – DP Hükümeti'nden endişeliyim!

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakan'ı Erkut Şahali, Genç TV’de Baykan Gürses Özdağ’ın hazırlayıp sunduğu programında gündemdeki konuları değerlendirdi....

UBP – DP Hükümeti'nden endişeliyim!
banner45

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, katıldığı TV programında gündemdeki konuları değerlendirdi. Şahali, sorulan soru üzerine, hükümet ortakları UBP’nin hükümetten çekilme gerekçelerini gerçekçi bulmadığını dile getirdi. Ekonomik protokolün bir gereklilik olduğuna değinen Şahali, protokol metninin bir miktar daha çalışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Şahali, olası bir UBP-DP hükümetinin ekonomik protokol konusunda yeterli hassasiyeti ortaya koyamayacağı endişesini de dile getirdi.

“UBP’NİN HÜKÜMETTEN ÇEKİLME GEREKÇESİ GERÇEKÇİ DEĞİL”

Genç TV’de Baykan Gürses Özdağ’ın hazırlayıp sunduğu “Yeni Güne Merhaba” programına katılan Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Şahali, gündemdeki konuları değerlendirdi. UBP’nin hükümetten çekilmesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Şahali, hükümetin bozulma kararının kendileri dışında şekillenen bir  karar olduğunu ifade etti. Şahali, hükümet ortağının istifası sürecinde ortaya koyduğu gerekçeleri tatmin edici bulmadıklarını da belirterek, ekonomik protokolün imzalanmamış olmasının hükümetin bozulması için somut bir gerekçe olmadığını dile getirdi. Ekonomik protokolün imzalanmamış olması, içindeki unsurların bütçeye duhul olmamış olması nedeniyle ülkeyi yönetmek bakımından ciddi anlamda sıkıntıların olduğunu belirten Şahali, özellikle hayati konularda UBP’nin sorumluluk almaktan kaçındığına vurgu yaptı.

banner37
“TC İLE YÜRÜTÜLEN EKONOMİK VE MALİ İŞBİRLİĞİNİN AB DEĞERLERİNİ YAKALAMAYA YÖNELİK BİR ETKİSİ OLMALI”

Ekonomik protokolün bir gereklilik olduğuna değinen Şahali, Kıbrıslı Türklerin hazım kapasitesine ve menfaatlerini öncelikle koruyan bir kıvama gelebilmesi için bir miktar daha çalışmaya ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Şahali, ancak sadece kaynak akışının başlaması için protokolü imzalamış olmanın gerçekçi bir yaklaşım olmadığına vurgu yaptı. “Sahip olduğumuz bütçe imkanları ve ülkedeki koşullar Türkiye’yle ekonomik ve mali işbirliğini sürdürmeyi ve Türkiye’den sağlanacak kaynağı kendi yapısal dönüşümlerimizi gerçekleştirmek için en verimli bir şekilde kullanmayı zorunlu kılıyor. Ama burdaki temel hedef Kıbrıs Türk Halkının kendi kendine yeten, çağdaş devletler gibi kendi kendini yönetebilen bir kapasiteye ulaşmasıdır” diyen Şahali, Türkiye Cumhuriyeti ile yürütülen ekonomik ve mali işbirliğinin AB değerlerini yakalamaya yönelik bir etkisinin mutlaka olması gerekdiğini söyledi.

“UBP’NİN EKONOMİK PROTOKOLLE İLGİLİ TAVRI SU KONUSUNDA OLDUĞU GİBİ...”

Müstakbel hükümet ortaklarının ekonomik protokolle ilgili tavrının su konusunda olduğu gibi programın içeriğiyle ilgilenmeyen bir yaklaşım olabileceğinden endişe duyduğunu kaydeden Şahali, olası UBP – DP hükümetinin ülkenin menfaatlerini koruma noktasında duyarlı olmayacağı endişesi içinde olduğunu söyledi. Ekonomik programın henüz imzaya hazır bir aşamaya gelmemiş olduğu görüşünü dile getiren Şahali, programın gerek Kıbrıs Türk toplumunun değerlerini ve gelecek perspektifini gerekse KKTC’nin ölçeğini dikkate almayan bazı unsurlar içerdiğine değindi. Programın önemli bir kısmının Kıbrıs’ta sivil toplumun da katılımıyla gerçekleştirilmiş olan ve DPÖ öncülüğünde gerçekleştirilen Orta Vadeli Program çalışmasının içinden çıkmış olduğunu da dile getiren Şahali, programı tümüyle reddetmediklerini, müzakere edilmesi gereken belli noktalar olduğunu söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2016, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1