banner2
banner34

UBP Güzelyurt Belediye Başkan adayı Özçınar: “Şifa ve Bal Evleri’yle bölge ekonomisi canlanacak”

UBP Güzelyurt Belediye Başkan adayı Özçınar: “Şifa ve Bal Evleri’yle bölge ekonomisi canlanacak”
banner45
banner46

Güzelyurt Belediye Başkanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Güzelyurt Belediye Başkan adayı Mahmut Özçınar'ın projelerine ilişkin haberi, Seçim Ofisi'nden yayımlandığı şekliyle aşağıdadır.

UBP’nin Güzelyurt Belediye Başkan adayı Mahmut Özçınar, Şifa ve Bal evleri projesi ile bölge ekonomisine katkı sağlanacağını açıkladı

Güzelyurt Belediye Başkanı ve Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Güzelyurt Belediye Başkan adayı Mahmut Özçınar, Türkiye’deki kardeş belediyeler ile iyi ilişkiler sayesinde bölgeye yapılan yeni yatırımlardan bahsetti.

banner37
Özçınar, Açık Pazar yanındaki alana tıbbi aromatik bitki bahçesi, salto trambolin ile Bal ve Şifa evlerinin yapım çalışmalarına başlandığını hatırlattı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçen Şifa ve Bal Evi Projesi’nin detaylarını paylaşan Mahmut Özçınar, “Amacımız, aromatik bitkilerin paketlenerek tüketiciye sunulmasıdır. Bal, macun ve reçel üreticilerine bir satış alanı oluşturup bu ürünlerin satışı ile ekonomik bir kazanım sağlanmasıdır” dedi.

Projenin bir hedefinin de aromatik bitkilerin çeşitliliği artırılarak verimli olan çeşitlerin fidelerinin üretilerek çiftçiye ulaştırılması ve ithalatın azaltılması olduğunu vurgulayan Özçınar, Güzelyurt’ta yaşayan tüm gençlerin kendi topraklarına yerleşmesi ve çalışmasına olanak sağlayan projeleri oluşturduklarını belirtti.

Bu tip projelerin ekonominin canlanmasını sağladığına vurgu yapan Özçınar, yeni dönemde yeni projeler ile bölgenin kalkınmasını sağlayacaklarını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1