banner2
banner34

UBP-HP arasında bir kriz de Kıb-Tek’te

Özel uçakla adaya karantinasız girişin yarattığı kriz bakan değişikliğiyle çözüldüğü sıralarda hükümet ortakları bu kez de Kıb-Tek’te bir kriz yaşandı.

UBP-HP arasında bir  kriz de Kıb-Tek’te
banner45

Kıbrıs Net Haber Özel Haberi

Bakanlar Kurulu kararıyla maaşlardan yapılan kesintinin geriye dönük nasıl ödeneceğiyle ilgili yönetim kurulu başkanı ve üyeler arasında yaşanan kriz Cuma günü hareketli saatlerin yaşanmasına yol açtı.

banner37
Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda maaşlarda yapılan kesintinin üç aya yayılarak ödenmesi yerine tek defada ödenmesi yönünde yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökbörü’nün önerisi Cuma sabahı sirküle karar almak için ulaşılan üyelerden 4 hayır, 3 evet oyuyla reddedilmesinin ardından başkan ısrarında devem etti.

Bunun üzerine Yönetim Kurulu Başkanı olağanüstü Yönetim Kurulu Toplantısı organize ederek üyeleri toplantıya çağırdı. Toplantı yeter sayısı çıkmamasının ardından bir girişimle gelmeyen UBP’li üye de toplantıya çağrıldı.Son yönetim kurulu denemesinde ise bir UBP’li üyenin de ret oyu vermesine rağmen karar geçirildi.

Kıb-Tek yönetim kurulundaki bazı üyelerin Kıbrıs Net Haber’e yaptığı açıklamada“Hayır oyu kullanan 2 HP ve 1 UBP'li üyenin ret gerekçeleri ise, kamuda kesintiler 3 ayda 3 taksit halinde ödenirken, hala 1,500 TL ödeneğini alamayan ve zor durumda olan özel sektör çalışanları varken kurumda kesintilerin tek seferde ödenmesinin toplum nezdinde şık durmayacağı, tepki çekerek kurumun imajına zarar vereceği, bu sebepten ötürü kesinti yapılırken olduğu gibi geri ödeme yapılırken de devletin uyguladığı şekilde 3 ayda 3 taksit halinde geri ödeme yapılması gerekirdi” şeklinde açıklamada bulundular.

Alınan bu kararla devlette 3 aya yayılmış şekilde ödenecek maaşlardan yapılan kesinti Kıb-Tek çalışanlarına bir ödemede yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2020, 22:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1