banner2
banner34

UKÜ GSTMF nitelikli tasarım eğitimi almak isteyen adayların tercihi olmaya devam ediyor

UKÜ GSTMF nitelikli tasarım eğitimi almak isteyen adayların tercihi olmaya devam ediyor
banner45

Öğrenci merkezli eğitim anlayışı, konumlandığı kampüsün uluslararası kuruluşlarca tescillenen mimari çevre kalitesi, 24 yıl boyunca geleneklerini, kendi “ekolü”nü, deneyimli kadrosunu oluşturması, mezunlarının mesleki başarı oranının yüksekliği nedeniyle Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF), nitelikli bir tasarım eğitimi almak isteyen adayların tercih nedeni olmayı devam ediyor.

GSTMF Dekan Vekili Prof. Dr. Nezih Ayıran fakülte bünyesinde Mimarlık, İç Mimarlık, Grafik Tasarım Bölümleri olmak üzere 3 bölüm bulunduğunu aktararak, “Mimarlık Bölümünde Master ve Doktora, İç Mimarlık ve Grafik Tasarım Bölümlerinde Master Programları bulunmaktadır. Mimari Restorasyon ve İç Mekân Tasarımı ön lisans programlarımız ise 3 yıl önce açıldı” dedi.

Mimarlık Lisans programının Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MİAK) akreditasyonuna sahip olduğunu dile getiren Ayıran, sınıf ve stüdyolara ek olarak maket, malzeme, baskı resim ve üç boyutlu baskılama ve tarama olmak üzere toplam 4 adet atölyeleri bulunduğunun altını çizdi.

banner37
Ayıran, programlarının amaçları hakkında da bilgi vererek, açık fikirli, eleştirel ve yaratıcı düşünebilen, gelişen teknolojiyi kullanabilen, entelektüel nitelikleri ile toplumsal ve profesyonel hayatta ön planda yer alacak uluslararası düzeyde tasarımcılar yetiştirmek hedefini taşıdıklarını kaydetti.

Mimarlık Bölümünden mezun olanların çalışma alanlarının oldukça geniş olduğunu belirten Ayıran, “Mezunların mimar olarak çalışabilecekleri gibi, bina veya kentsel çevre ölçeğinde projelerin uygulanma aşamasında şantiyelerde, yapı eleman ve malzemelerinin geliştirilmesi ve üretilmesi ile ilgili endüstride veya tasarımla ilgili bilişim teknolojileri alanlarında da görev alabilirler” dedi.

Ayıran, İç Mimarlık Bölümü mezunlarının mimarlık ofislerinde iç mekân düzenlemeleri konusunda mimarlar ile çalışabileceklerini aktararak, “İç mimarlık ofislerinde iç mekân tasarımı yapabilirler. Kendi ofislerini kurabilir; inşaat, mobilya, mağazacılık sektörlerinde gerek tasarım, gerekse pazarlama alanlarında kendilerini geliştirebilir; vitrin, sahne ve görsel şov dünyasının mekânlarını tasarlayabilirler” bilgisini paylaştı.

Grafik Tasarım Bölümü mezunlarının reklam sektöründe, yazılı ve görsel medyada, matbaalar ve TV kanallarında çalışabileceklerini kaydeden Ayıran, “Ayrıca sanat yönetmeni, illüstratör, oyun ve yeni medya aplikasyonu tasarımcısı, animatör, multimedya tasarımcısı, baskı resim sanatçısı, ambalaj tasarımcısı, font tasarımcısı, kavramsal sanat alanında çalışan bir sanatçı, küratör, fotoğrafçı, web tasarımcısı, bilgilendirme ve yönlendirme tasarımcısı ya da görsel yönetmen olabilirler” ifadesini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1