banner2
banner34

UKÜ’de “Yunus Emre Enstitüsü ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi” konulu etkinlik düzenlendi

UKÜ’de “Yunus Emre Enstitüsü ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi” konulu etkinlik düzenlendi
banner45
banner46

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü tarafından “Yunus Emre Enstitüsü ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi” konulu etkinlik düzenlendi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Kayhan üstlenirken, etkinlikte Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Abdullah Aktaş, Yunus Emre Enstitüsü Eğitim Koordinatörü Yeliz Tanay ve Okutman Nihal Solak konuyla ilgili bilgiler verdi.

Doç. Dr. Kayhan etkinliğin açılışında Yunus Emre Enstitüsü’nün yabancı öğrencilere Türkçe eğitimi konusunda Üniversite’nin önemli bir paydaşı olduğunu aktararak, bu etkinlikle amaçlarının öğrencileri konunun uzmanları ile bir araya getirmek olduğunu ifade etti. Abdullah Aktaş’ın UKÜ mezunu olduğu bilgisini veren Kayhan, “Bu bize büyük bir gurur veriyor” dedi.

banner37
“55 farklı ülkede 60 merkezde çalışmalarda bulunuyoruz”

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Aktaş, yaptığı konuşmada Yunus Emre Enstitüsü’nün kuruluşu ve amaçları hakkında bilgi vererek, Kuzey Kıbrıs’ın bir eğitim adası olduğunu, bunun Ada için ekonomik ve kültürel açıdan önem taşıdığını söyledi. Bu bağlamda, Üniversitelerle protokol süreçleri yürüttüklerini kaydeden Aktaş, ilk protokollerini de UKÜ ile gerçekleştirdiklerini kaydetti. Aktaş, Yunus Emre Vakfı’nın 2007 yılında kurulan bir kamu vakfı olduğunu, Yunus Emre Enstitüsü’nün ise vakfın bünyesinde faaliyet yürüten, kültürel diplomasi çalışmalarını yapan bir enstitü olduğuna vurgu yaptı. Dünya üzerinde bugün 55 farklı ülkede 60 merkezde çalışmalarda bulunduklarını dile getiren Aktaş, Türk kültürünün tanıtılması ve Türkçe öğretimi noktasında çok ciddi çalışmaları olduğunu da aktardı.

Yeliz Tanay konuşmasında Lefkoşa merkezinde 4 aydır eğitim koordinatörü olarak görev yaptığını söyleyerek, amaçlarının Türkçe öğretimini yaygınlaştırmak ve Türk dilini dünyaya tanıtmak olduğunu belirtti. Ayrıca Enstitü tarafından hazırlanan Türkçe öğretim materyalleri hakkında bilgiler verdi.

Nihal Solak ise 2020 yılında yaşanan salgın nedeniyle enstitünün dijital altyapısını geliştirdiklerine dikkat çekerek, dünya genelinde 4 milyondan fazla insana ulaştıklarını aktardı. Salgın sürecinde evlerine kapanan insanlara sosyal medya hesapları üzerinden ulaştıklarını kaydeden Solak, kültürden bilime, sanattan spora geniş bir yelpazede gerçekleştirdikleri programlarla her yaşta bireye hitap etmeye çalıştıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2021, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1