banner2
banner34

Ülke önümüzdeki hafta grev ve sürpriz eylemlerle sarsılacak

Ülke önümüzdeki hafta grev ve sürpriz eylemlerle sarsılacak
banner45
banner46

Hükümetin kanun hükmünde kararnameyle 4 ay boyunca hayat pahalılığını dondurma kararı almasının ardından bir araya gelen Kamu-Sen, Kamu-İş, KTAMS, Ebeler ve Hemşireler Sendikası, Güç-Sen ve Vergi-Sen önümüzdeki hafta Genel Grev ve şok eylem kararı aldı.

Hür-İş Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında ülke gündemini değerlendirdi. Serdaroğlu, hükümetin tüm uyarı ve ikazlara rağmen meclisi de devre bırakarak kanun hükmünde kararname kararıyla Hayat Pahalılığını 4 ay boyunca dondurmasını kabul etmeyeceklerini açıkladı. Ahmet Serdaroğlu, bugün 6 sendika yetkililerinin bir araya gelerek hükümetin “Yasa dışı ve anayasaya aykırı” bir şekilde aldığını iddia ettiği Hayat Pahalılığını dondurma kararı sonrasında genel grev ve şok eylemler yapacaklarını belirtti.

Serdaroğlu, “Bu yasa ve hukuk tanımaz hükümet karşısında sessiz kalmayacağız, bugün 6 sendika olarak bir araya geldik ancak diğer sendikalarla da eylem birlikteliğine kapımız açıktır. Bu ülkenin sorunudur bu kararlara sessiz kalırsak günün sonunda kaybeden zaten zorda olan toplum olacak” dedi.

banner37
Serdaroğlu, muhalefetteki siyasi partilere de çağrıda bulunarak, “Bu hukuksuzluğun bir parçası olmayın ve siz de tepkinizi ortaya koyun” şeklinde konuştu.

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Ahmet Serdaroğlu, vatandaşın açlık sınırının da altında yaşam mücadelesi verdiği bir ortamda, hükümetin halkın yararına adımlar atması gerekirken, devlete araç alımlarının devam ettiğini, makam odalarının mobilyalarının yenilendiğini, RHA’ların sayısının azaltılmadığını ve devlete ekstra külfet getirecek üst düzey bürokrat atamalarının sürdüğünü ifade etti.

“Bu ortamda servet vergisi gündeme gelmesi gerekirken, hükümet edenler hala dar gelirlinin boğazına saldırmayı tercih ediyorlar” diyen Serdaroğlu, hükümetin belli rant ve çıkar gruplarıyla iş birliği yapmayı tercih ettiğini kaydetti.

Açıklamalarının sonunda halka da çağrıda bulunan Ahmet Serdaroğlu, “Şimdi birlik zamanı halkımız eylem ve grevlerimize destek verip bizimle hareket ederse sonunda hükümet değil halk kazanacak” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1