banner2
banner34

Ülkemiz bir duayenini daha kaybetti

Ülkemiz bir duayenini daha kaybetti
banner45

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu'nda (BRTK) yıllarca görev yapan programcı ve sunucu Güzide Tunç bugün tedavi gördüğü Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Koronavirüse yakalanan ve 13 Ağustos tarihinden beri tedavi gören Güzide Tunç 93 yaşındaydı.

Sanatçı Kemal Tunç’un eşi olan Güzide Tunç, Bayrak Radyosunda seslendirilen Alikko ile Caher güldürülerinin de Hatmalısıydı.

MESLEK HAYATINA CBC'DE BAŞLADI

Meslek hayatına 1954 yılında kısa adı CBC olan Cyprus Broadcasting Corporation'da teknik operatör olarak başlayan Güzide Tunç, görevini çeşitli kademelerde sürdürdü.

banner37
1964’TE BAYRAK RADYOSU’NDA GÖREVE BAŞLADI

Güzide Tunç daha sonra 14 Mart 1964’te Bayrak Radyosu’nda göreve başladı. Program memuru olarak çalışmaya başlayan Güzide Tunç, mesleğini program yapımcılığı, sunuculuk alanlarda geliştirerek sürdürdü.

1978 YILINDA EMEKLİ OLDU

Meslek hayatında birçok başarılara imza atan Güzide Tunç, 9 Ekim 1978 yılında emekli oldu. 11 Mart 1928 yılında Lefkoşa’da doğan Güzide Tunç, 3 çocuk annesiydi

ÖZKURT: BRT’NİN SEMBOL İSİMLERİNDENDİ

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt, Güzide Tunç’un vefatından duyduğu üzüntüyü ifade etti. Özkurt, açıklamasında “1963 yılında binbir zorlukla kurulan Bayrak Radyosu’nun sembol isimlerinden Güzide Tunç'u kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz" diye konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1