AGİT heyeti yalan haber yasa tasarısı için güneye gitmeye hazırlanıyor AGİT heyeti yalan haber yasa tasarısı için güneye gitmeye hazırlanıyor

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Umut Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 29 bin 640 TL olarak belirlenen asgari ücretin son gün 120 TL düşürülmesine tepki gösterdi.

Ersoy paylaşımında, “Bir emekçi veya küçük esnaf için 120 TL’nin bir anlamı yok; yanında binlerce emekçi çalıştıran patronlar için öyle değil” ifadelerini kullandı. Ersoy paylaşımını, 'asgari ücret kamu maaşına eşitlensin' etiketiyle sonlandırdı

Umut Ersoy'un palaşımının tamamı şöyle:

"Bir emekçi için 120 TL'nin hiç bir anlamı yok. Yanında birkaç emekçi çalıştıran küçük esnafın, küçük işletmelerin de derdi değil 120 TL. Ama yanında binlerce emekçi çalıştıran patronlar için öyle değil.

Yanında 1000 emekçi çalıştıran patronun cebinde 120,000 TL, 4000 emekçi çalıştıran patronun 480,000 TL kalıyor. Bunların yanına sosyal sigorta yatırımlarından kırpılanları da ekleyin. Üstelik bunun her ay tekrar edeceğini de hesaba katın.

Ama tüm bunlar bir kenara, emekçilerin örgütsüzlüğünden ve komisyonda temsil edilmemelerinden yararlanıp istediklerini kolayca kabul ettirebilmelerinin yarattığı psikolojik avantaj ise paha biçilemez."

Editör: TE Bilisim