banner2
banner34

Üniversitelerin bu dönem eğitiminin nasıl olacağı belirlendi

Üniversitelerin bu dönem eğitiminin nasıl olacağı belirlendi
banner45
banner46

Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, bu dönemki yüksek öğretiminin nasıl yürütüleceğini açıkladı. Covid-19 salgını ve içinde bulunulan şartlar göz önünde bulundurularak 2020-2021 akademik yılı bahar dönemiyle sınırlı kalmak kaydıyla, KKTC üniversitlerinde kayıt, eğitim ve ders devam koşullarının düzenlenmesi (Önerge No:163/2021) (M.E.K.B.) Bakanlar Kurulu, küresel ölçekte yaşanan Covid-19 salgını ve içinde bulunulan şartlar göz önünde bulundurularak, 2020-2021 Akademik Yılı Bahar dönemiyle sınırlı kalmak kaydıyla, KKTC üniversitelerinde aşağıda belirtilen uygulamaların yapılmasına ve söz konusu uygulamalar doğrultusunda YÖDAK'ın gerekli denetim ve yönlendirmeyi yapmasına karar verdi:

1. Salgın nedeniyle yeni uluslararası öğrenci kabulünde esas alınan uluslararası/ulusal sınavlarının ertelenmesi ve/veya mevcut öğrencilerin 2020-2021 Akademik Yılı Bahar dönemi için kabul ve kayıt işlemlerinin mayıs 2021 sonuna kadar uzatılması.

2. T.C. uyruklu öğrenciler için belirlenen kayıt sürelerinin dışında herhangi bir kayıt yapılmaması .

3. ÖSYM kılavuzu ve YÖK'ün mevzuatı çerçevesinde ülkemizdeki üniversitelere yerleşen T.C. uyruklu öğrencilerden aşağıdaki 6'ncı madde kapsamı dışında kalanlar için YÖK'ün belirlediği kuralların uygulanması.

4. 2020-2021 Akademik Yılı Bahar döneminde her seviyedeki eğitim programlarının müfredatlarında yer alan derslerin %40 ına kadar kısmının çevrim içi %60 ının ise yüz yüze olacak şekilde yürütülebilmesi, eğitim başladıktan sonra KKTC'ye gelerek üniversiteye kayıt yapacak öğrencilere üniversitelerin ilgili kurulları tarafından belirlenecek ve takvimlendirilecek telafi programları uygulanarak eğitimlerine devam etme imkanı sağlanması.

banner37
5. Eğitimlerine devam etmek üzere KKTC'ye ulaşan öğrenciler için salgının etkin olduğu sürede gerek sosyal mesafe, gerekse hijyen koşullarının mevcut fiziki imkanlar kapsamında etkin olarak sağlanması amacıyla, seyreltilmiş ve karma (harmanlanmış) eğitim modelinin uygulanması.

6. Seyreltilmiş ve karma eğitim modelinin uygulanacağı ülkemizde; Sağlık Bilimleri lisans programlarına (Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hemşirelik, Beslenme Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, vb.) eğitim alan ve mezuniyet aşamasına olan, Sağlık alanında ön lisans programlarında eğitim alan ve mezuniyet aşamasında olan, ilgili üniversitenin alacağı karar doğ ultusunda yüz yüze eğitim yapmanın gerekli görüldüğü programlarda öğrenim gören yükseköğrenim öğrencilerinin 2020-2021 Akademik Yılı Bahar döneminde KKTC'de bulunmaları ve bu süreçte öğrenci muhaceret izinlerini tamamlamaları.

7. Ulaşımın sağlanamadığı ülkelerdeki öğrencilerin ncı madde kapsamı dışında tutulmaları .

8. 2020-2021 Bahar dönemi için adaya gelecek öğrencilerin PCR ve karantina ücrfetlerinin Devlet tarafından karşılanması.

9. Aşılama programında üniversitelerin idari ve akademik personeline öncelik tanınması.

10. 6'ncı madde kapsamı dışında kalan ve Covid-19 küresel salgını nedeniyle alınan tedbirler ve mücbir sebeplerden dolayı ülkemize gelmeyen öğrenciler için derslerin destek eğitimi yöntemiyle yürütülmesi.

11 . Küresel salgının gelişim seyrine göre bu kararlarda değişikliklere gidilebilmesi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1