banner2
banner34

Üretici de polis de halk da yıprandı

Hayvan üreticileri, başkentteki araçlı eylemini bugün de sürdürecek…

Üretici de polis de halk da yıprandı
banner45
banner46

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yönetimi  bu akşamki toplantısında oybirliğiyle "eyleme devam" kararı aldı. Başkan Mustafa Naimoğulları, hükümetin talepleriyle ilgili açılımlarının yeterli olmadığını  kaydederek, üreticilerin Lefkoşa’daki araçlı eyleme bugün Cumhuriyet Meclisi önünde devam edeceğini duyurdu. Naimoğulları, "Hafta sonu hükümet yetkilileriyle temaslarımız oldu. Gerekli diyalogu kurduk ama açılımlar yeterli değil. Cuma günkü noktadayız" dedi.

Bir kısım aracın Başbakanlığın park yerinde olduğunu, bir kısım aracın da iş gereği hafta sonu köylere döndüğünü belirten Naimoğulları, "üreticiler takviye araçlar Lefkoşa’ya gelecek" dedi.

KIBRIS Gazetesi'ne konuşan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, beş gündür devam eden eylem nedeniyle hem üreticinin, hem polisin, hem de halkın yıprandığını anlattı.

Naimoğluları, üretici ile polisin karşı karşıya gelmesini istememelerine rağmen, eylemin üçüncü gününde böyle bir olay yaşanmasının çok üzücü olduğunu söyledi ve "Bizim polisle bir kavgamız yok. Bizim kavgamız ekmek kavgası" dedi.

"Bir kadın üretici polis tarafından sürüklendi"

Eylem süresinde yaşanan en acımasız olayın, oradaki bir kadın üreticinin polis subayı tarafından sürüklenmesi ve zarar görmesi olduğunu kaydeden Naimoğluları şu ifadeleri kullandı:

"Burada sıkıntı doğdu. Arkadaş gidip rapor aldı. Elleri morardı. Gerekli raporu da siyasi şubeye götürüp verdi. Burada her zaman istediğimiz hayvan üreticisi ile polisin karşı karşıya gelmemesiydi. Ancak üçüncü gün bu olaylar yaşandı. Yaşanan olaydan dolayı benim de sinirlerim gerilmişti. Çünkü 3 gündür görüşüyoruz ancak çözüm bulamıyorduk. Bizden istedikleri eylemin sona ermesi ardından görüşmekti."

banner37
"İki üç saat içinde serbest kaldım"

Özellikle eylem yerindeki bazı arkadaşlarının tutuklanması üzerine onları yalnız bırakmak istemediğini ifade eden Naimoğluları, polise "eğer üreticiyi tutukluyorsanız, önce beni tutuklamanız gerekir" dediğini anlattı.

Naimoğluları, bunun ardından kendisinin de tutuklandığını kaydetti ve tutuklandıktan sonra polis ile ilgili bir sıkıntı yaşamayıp, dava okunduktan iki üç saat sonra serbest bırakıldığını belirtti.

Kendisi ile birlikte tutuklanan 6 arkadaşı olduğunu söyleyen Naimoğluları, hepsinin de aynı zamanda serbest bırakıldığını ifade etti.

“Herkes tedirgin”

Eylem planlarını tekrar gözden geçireceklerini kaydeden Naimoğluları şu şekilde konuştu:

"Önceki gün Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş Birliği ziyaret etti. Ardından Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile görüştük. Daha sonra da Başbakan Hüseyin Özgürgün ile bir araya geldik. Şu anda bazı konularda iyileşme var. Birkaç konu daha iyileştirilirse eylemi kaldırırız. Eylem kararını devam ettireceğiz. Ancak inanın ki, 5 gündür polis bizi bekliyor, eve gidemiyor. Halk tedirgin, hayvan üreticisi yorgun. Bir kısmı araçlarını alıp eve gitti ve iş yapıyor. Hayvanlar susuz aç ve bu nedenle de traktör olmazsa olmaz. Polis önceki akşam çekicilerle araçları oraya buraya attı. Araçlara zarar geldi. Sırf yol açılsın diye araçları her tarafa dağıttı. Ne yapıp ne yapmayacağımızı değerlendireceğiz. Umarım gün içinde olumlu gelişmeler olur. Halkın da bir kısmı da mağdur oldu. Polis de sıkıntı yaşıyor.”

KIBRIS

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 05:46
YORUM EKLE
banner50
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1