banner2
banner34

Üstel: 18 belediye ile 27 Kasımda seçime gitmek için çalışıyoruz

Üstel: 18 belediye ile 27 Kasımda seçime gitmek için çalışıyoruz
banner45

Başbakan Ünal Üstel ülke gündenine ilişkin yaptığı değerlendirmelerde Baykan Gürses Özdağ’ın sorularını yanıtladı.

Başbakan Üstel’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Vatandaş nezdinde ek bir külfet yaratılması için çalışmalar yapıyoruz. Belediye hizmetlerinde sıkıntı var. Boşalan kadrolarda hiçbir belediyelerde atama yapılmadı.

2013’ten 2022’ye kadar hiçbir şey yapılmadı. İstikrarsız dönemde ülkemiz geriye gitmeye başladı. Ülkemizi biz yeniden şekillendireceğiz dedik. Belediye Reformu çalışmaları 2008’de başladı

Bunun bu kadar tartışılmasının tek sebebi siyasi. Belediyeler kapatılmıyor hizmet kalitesini artırmak için belediyeler birleştiriliyor. AB ve Türkiye’den uzmanların verdiği rapora göre 6 ilçe 6 belediye olması gerekiyordu.

Sendikalar çalışanlar mağdur olacak diye feryat etmeye başladı Çalışanların hiç birisi mağdur olmayacak. Çalışanların özlük haklarına dokunulmayacak.

Çocuklarımızın geleceği için ülkeyi yeniden dizayn edeceğiz. Bazı belediyelerin birleşmesiyle havuzdan alacağı katkılar ile mali yapısı güçlenecek böylece vatandaşa hizmet daha iyi olacak.

Reformlar sancılı olabilir ama bu sancıları gidermek iktidarların görevidir. Biz bunu yapıyoruz.

18 belediye ile 27 Kasımda seçime gitmek için çalışıyoruz.

banner37
Üstel: Elektrik Kurumu’nun artık bir yasası olması lazım

Başbakan Üstel Kıb-Tek’te yapısal sorunların bulunduğunu bu sıkıntıları çözmek için dört elle çalıştıklarını kaydetti. Başbakan  Türkiye’den üst düzey bir ekip geldiğini ve Teknecik Elektrik Santralini incelediklerini aktardı.

“Elektrik Kurumu’nun artık bir yasası olması lazım.” Diyen Başbakan Üstel yasal düzenleme ile kurumun yeniden dizayn edilmesi gerektiğini kaydetti.

YAKIT İHALESİ

Yakıt ihalesiyle ilgili açıklamada bulunan Başbakan Ünal Üstel ihale yasası nedeniyle düşük rakam veren şirketin elendiğini İhale Komisyonu’nun pazarlık usulü yapılmasını teklif ettiğini açıkladı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Başbakan Üstel Gönyeli’de 17 saat elektrik kesintisi olduğuna dikkat çekerek bölgede altyapı eksikliği olduğunu ve sorunun bundan kaynaklandığını vurguladı. Aynı problemin Lefkoşa Yenikent ve İskele’de de olduğunu belirten Başbakan, 2023 yazında vatandaşın rahat etmesi için alt yapı eksikliklerinin giderileceğini vurguladı.  

“GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ”

Elektrik kurumunda bir takım spekülasyonlar olduğunu kaydeden Başbakan Üstel şöyle konuştu “Her türlü usulsüzlük var ise bize bildirecekler kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayız. Hesabını sorarız”

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2022, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1