banner2
banner34

Üstel: Ben başbakanın en yakınıydım…

Üstel: Ben başbakanın en yakınıydım…

Üstel: Ben başbakanın en yakınıydım…
banner45

Ulusal Birlik Partisi Girne milletvekili, Turizm eski Bakanı Ünal Üstel, ülke gündeminde 2 haftadır tartışılan ve sonucunda bakanlıktan alınmasına neden olan “Özel uçak” krizini anlattı.

Kendisinin gayri resmi bir iş yapmadığının altını çizen Üstel Başbakan Ersin Tatar’ın arkasında durmadığını söyledi.

“Özel uçak” krizi neticesinde KKTC’nin büyük bir yatırımdan mahrum kaldığını aktaran Üstel, konu şirketin Sağlık Bakanlığı’nın izni ile ülkeye geldiğini söyledi.

banner37
“Ben ne büyük adammışım” diyen Üstel, havalimanının sorumlusunun, ulaşımın sorumlusunun ya da gümrük ve karantina otelinin sorumlusunun kendisinin olmadığını ifade etti.

Başbakan Ersin Tatar’ın “İhmal olduysa veya varsa bir şey soruşturulsun araştırılsın” demesini beklediği kaydeden Ünal Üstel “Ben başbakanın en yakınıydım. Madem o bir seçime girecek ben de destek olacağım. Destek olamaya da devam edeceğim derdim” ifadelerini kullandı.

“Başkanları görevini yapmadıysa hesabını benden sormayacaksın” diyerek isyan eden Üstel “Ben tüm okları üstüme alsam da bu yolda beraber yürümeyi tercih etmiştim. Ama başbakanım benim arkamda durmadı. Başbakan benim arkamda durmazken nasıl olacak bu iş bilmiyorum” dedi.

Halkın Partisi’nin, Ulusal Birlik Partisini bölmeye çalıştığını söyleyen Üstel  “Ben üçüncü kurbandım” dedi. Ünal Üstel neye dayanarak kendisini suçlu bulduklarını da sordu. 11 Ekim cumhurbaşkanlığı seçiminin bir milat olacağını kaydeden Üstel, “Partimize dört elle sarılalım ama küçük ortağımızı da sorgulayalım ve neticesinde PM’den çıkacak karara da herkesin saygı duyması gerek” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1